Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Čokovoko rozjedou v Budějcích svou bizarní show

Café Klub Slavie si pro své příznivce připravil opět hudební lahůdku. Dvě populární Brňačky Adélu a Zuzanu, které skrze hudbu a slova vyjadřují svůj zdravě sebevědomý a upřímný pohled na svět.

Čokovoko vystoupí v pátek 16. března od devíti hodin večer v Café Klubu Slavie. Ti, jež holky znají, jistě ví, co od jejich vystoupení mohou čekat. Pro ty, co koncert Čokovoko ještě nezažili, má Budějcká Drbna pár informací.

Holky se sešly před šesti lety na jedné chatě, z nudy začaly házet verše a tak se jim to celé zalíbilo, až z toho vznikla kapela Čokovoko. Více o nich a celé historii založení skupiny si můžete poslechnout v televizní Show Jana Krause. Prvního dubna loňského roku jim vyšlo první hmatatelné CD s názvem Hudba.

Novinka navazuje na podomácku vyrobené a občas obměňované první album Best Of z let 2006 až 2008, jež je na webových stránkách kapely volně ke stažení. Produkce Hudby se ujal Tomáš Kelar, někdejší člen anglických Mountineers.

„Chtěly jsme tam mít disco samply, za které nepůjdeme do vězení, tak jsme oslovily taťkovy kamarády z 80. let a Adélčina strejdu – prostě všechny, kdo kdy měl skupinu v naší čtvrti,“ říkají Čokovoko, jejichž vystoupení bývají nezapomenutelným zážitkem. Holky se navlíkají do bizardních oblečků a předvádí různé taneční kreace.

Dnešní Čokovoko rovná se permanentní frontální útok nečekaných slovních spojení a hříček, všemožných narážek, alegorických odkazů a vynalézavých metafor. Nové songy jsou hravé, zábavné a přitom zároveň sžíravě kousavé, jdoucí pokaždé až na samotnou dřeň daného tématu – a mnohdy i hluboko pod ní. Veskrze pozitivní dojmy jen umocňují třeba i vtipně a invenčně použité samply z písní natolik protikladných, ale v obou případech brněnských, skupin, jako jsou Synkopy 61 a Odvážní bobříci. Obecně lze konstatovat, že hudební podklady tu jsou nesrovnatelně barevnější a nápaditější než na z mého pohledu neslaném nemastném, respektive až přespříliš amatérském debutu. Závěr je tudíž jednoznačný: tohle je nade vši pochybnost jedna z domácích desek roku 2011!“ hodnotí nové CD Čokovoko producent Petr Korál.

Foto: www.karaoketexty.cz

Štítky České Budějovice, Drbna.cz, Show Jana Krause, Petr Korál, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čokovoko rozjedou v Budějcích svou bizarní show  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.