Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Vánoční nálada zaplavila waldorfskou školu

Předvánoční atmosféra podpořená báječným punčem, příjemnými lidmi a šikovnými dětmi zavládla v sobotu prvního prosince v českobudějovické Základní škole waldorfská, kde se konal již osmý ročník Adventního jarmarku.

Na jeden den se tato unikátní budějcká škola, jejíž vzdělávací program je vystavěn na principech waldorfské pedagogiky, usilující o reformu a humanizaci ve vzdělání, proměnila na mraveniště plné pilných mravenečků.

Třídy, ve kterých se normálně děti učí, se jak mávnutím kouzelného proutku změnily. Jedna na nádhernou čajovnu, kde bylo možné si posedět u šálku dobrého čaje a poslechnout si bubenické představení, další na hippies kavárnu, kde vás obsluhovali žáci, či na úžasně vyzdobené prodejní dílničky, kde si děti mohly vyrobit vánoční ozdoby, přání, panenky, perníčky a mnoho dalšího.

Připraveny byly i rozmanité dobroty, které vyrobili rodiče s dětmi jak základní, tak i mateřské waldorfské školy. Dvě patra budovy byly plné stánečků, kde si děti prodávaly své výrobky. Zakoupit bylo možné i profesionální práce dospělých, jako ručně šité boty, keramiku, malované tašky, výborné placky a mnoho dalšího.

Adventní jarmark na Základní škole waldorfská

Středa, 5. prosince 2012, 12:05

Jedni prodávali, druzí nakupovali
Hra na netradiční nástroje byla úchvatná

Štítky Základní škola Waldorfská, České Budějovice, Adventní jarmark

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Vánoční nálada zaplavila waldorfskou školu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.