Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ian Ritchie zahraje na svůj saxofon v Budějcích

Po loňském vystoupení na letním open air scéně Jihočeského jazzfestu v Třeboni se britský saxofonista, skladatel a uznávaný producent Ian Ritchie vrací dnes, v pátek 27.3. do Českých Budějovice do klubu Highway 61.

Přes tři desetiletí je jméno Iana Ritchieho pojmem v hudebním světě. Za svou dlouholetou kariéru stihl být dvorním saxofonistou Rogera Waterse z Pink Floyd při celosvětovém turné Dark Side Of The Moon, být členem legendární liverpoolské kapely Deaf School nebo londýnského fenoménu posledních let, ambient kapely URUBU. Zvuk Ianova saxofonu mohou slyšet milióny lidí na nahrávkách kapel The Beach Boys, Wham! či The Boomtown Rats. Jako vyhledávaný producent se podílel na deskách Rogera Waterse, Laurie Anderson či Big Dish. Mezi neopomenutelnou součást Ritchieho tvorby patří i mnoho TV motivů včetně hudby pro celosvětově proslulou série „The Lonely Planet / Globetrekker“.

První album Ianova SOHO Projectu vyšlo v roce 2007 a jednotlivé skladby vyjadřovaly nálady ulic londýnské čtvrti SOHO. Deska sklidila skvělé recenze a v roce 2013 se dočkala pokračování. Druhé album „South of Houston“ čerpalo pestré nálady z newyorského SoHo. Po velkém úspěchu loňského turné se začalo připravovat třetí album, jehož hudební stránka vychází z ulic kosmopolitní SoHo čtvrti v Hongkongu.

Pro koncertní premiéru skladeb z připravovaného alba si Ian Ritchie vybral Českou republiku a Slovensko. Návštěvníci koncertů se tak dočkají fúze jazzu, funky, ska, hip hopu, salsy či swingu. Jakožto člen kapely Rogera Waterse i na svých koncertech Ian Ritchie hraje skladby od Pink Floyd v nápaditých jazzových aranžích. Během devíti březnových koncertů po ČR  Iana Ritchieho na pódiu doprovodí slovenský pianista Tomáš Jochmann, vyhledávaný kontrabasista Miloš Klápště a jeden z nejtalentovanějších českých bubeníků, Oliver Lipenský.

Vstupné na místě 150,- / 100,- (studenti, důchodci).

27. března 20:00 - Highway 61 - České Budějovice  
IAN RITCHIE’S SOHO PROJECT - GB/CZ/SK

Foto: ian-ritchie.com
Napsala Daniela Slezáková

Štítky Ian Ritchie, České Budějovice, hudební skupina, koncert, Roger Waters, Pink Floyd, Třeboň, saxofon, Soho, Laurie Andersonová, The Beach Boys, Deaf School

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ian Ritchie zahraje na svůj saxofon v Budějcích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.