Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kultura v Budějcích? Roman Dragoun nebo vážná hudba

Tento týden se ponese ve znamení zajímavých kulturních událostí. Koncert, křest i výstavu nabídne Dům umění, přednášet se bude v budějcké Hvězdárně a planetáriu. Čeká vás také hip-hopový mejdan v Krytu a do světa dinosaurů se dostanete díky instalaci na českobudějovickém výstavišti.

Výstava enkaustiky

Jihočeská vědecká knihovna na Lidické třídě pořádá již od prvního ledna výstavu Barbory Machartové, která maluje technikou zvanou enkaustika - malba rozehřátým voskem. Její obrázky si budete moci prohlédnout do 31. ledna.

Dům umění pořádá

První výstava v novém roce, kterou pořádá Galerie současného umění a architektury v Českých Budějovicích, je rakouské umělkyně Anji Manfredi. Ta tvoří především koláže, které probouzejí řadu asociací. Co probudí ve vás, budete moci zjistit až do 8. února.

V sobotu se bude v Domě umění křtít nová kniha s názvem Dům umění 2013 - 1998, která pojednává o jeho historii. Akce začne v 18:30 a o hodinu později bude následovat koncert Noiz plays Rausch.

Dámská jízda

Novoroční Dámská jízda v multikině CineStar přiveze ve středu předpremiéru romantické komedie S láskou, Rosie. Mimo jiné od 19 hodin zažijete prezentaci kosmetiky z pravého bulharského růžového oleje a losovat se bude o atraktivní ceny.

Barokní večer

Jihočeská filharmonie pořádá ve čtvrtek koncert vážné hudby. Dirigentem bude Vojtěch Spurný. Koncert se odehraje od 20 hodin v katedrále sv. Mikuláše.

Zelené čtvrtky

Calla a Hnutí Duha České Budějovice zvou ve čtvrtek na besedu na téma Vymírání pod ochranou státu s entomologem Lukášem Čížkem. Proč vymírají lesní druhy, když máme nejvíce lesů za posledních 500 let, se dozvíte od 18 hodin v galerii Měsíc ve dne.

Stand-up comedy v Krytu

Starý kryt civilní obrany se na konci loňského roku poprvé otevřel veřejnosti. V pátek máte další možnost zažít mejdan v tomto netradičním prostředí. Těšit se můžete od 20 hodin na rytmy alternativ Hip-hopu a pražského interpreta Vojtaana, kterého můžete znát ze show Na stojáka.

Výstaviště ožije dinosaury a nevěstami

Návrat dinosaurů, tak zní název ojedinělé výstavy robotických modelů dinosaurů v životní velikosti, kterou budete moci navštívit od pátku 16. ledna do 22. února. Expozice bude doplněna o 3D kino s vlastním panoramatickým filmem Příběh mláděte.

Svatební veletrh nadchne nejenom páry, které plánují v letošním roce svatbu, ale i dámy, které se rády kochají krásnými věcmi. Nápady, jak uspořádat nejhezčí den vašeho společného života, dostanete v sobotu na českobudějovickém výstavišti od 10 do 18 hodin.

Rocková legenda vystoupí v jazzovém klubu

Roman Dragoun zahraje spolu s kapelou His Angels v pátek od 21 hodin v Jazz & Bluesovém Clubu Highway 61.

Somersby Gangster Trippin

Hudby není nikdy dost, proto Café Klub Slavie uvítá v pátek na svém pódiu hned tři DJs velikány, a to Sukiho, Rudeboye a Halbaxe. Sekundovat jim budou HellSmith a Hanzall. Akce vypukne ve 21 hodin.

Oldies Party

V sobotu od 20 hodin se budou kulturním domem v Žabovřeskách linout tóny starých hitů. Oldies Party bude pod taktovkou DJ Velka.

O dalších akcích nejen z kultury si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky kulturní přehled, tipy, kultura, České Budějovice, výstava, Roman Dragoun, dinosauři, klasická hudba, Dům umění, Planetárium Praha, kongresové centrum, hvězdárna, kulturní akce, umění, Vojtěch Spurný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kultura v Budějcích? Roman Dragoun nebo vážná hudba  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.