Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na Sokolském ostrově dnes vyroste Skautská pouť

Skauti v Českých Budějovicích dnes od 10 do 16 hodin pořádají tradiční pouť na Sokolském ostrově. Na začátku školního roku chtějí dětem a rodičům prezentovat svou činnost, nabídnout jim malou ochutnávku skautského dobrodružství a pozvat je do svých řad.

Na ostrově vyroste malý stanový tábor se spoustou zajímavých atrakcí a her. Tématem letošní skautské poutě je Velký třesk.

„Spolu s námi a malými zelenými kamarády se budete moct vydat za tajemstvím devíti planet. Vyzkoušet si vylézt na samotný vršek lezecké stěny, projít se na chůdách okolo Malše, zastřílet si z luku, zúčastnit se závodu na pramicích, nebo se ztratit a opět najít v mimozemském bludišti. Pro ty méně akční, nebo ty, kteří se boudou potřebovat trochu občerstvit, vás čeká speciální čajovna s možností hraní deskových her,“ vyjmenovává Gabriela Havlíková, hlavní koordinátorka letošní poutě.

To, že je skauting v Českých Budějovicích velice populární, dokazuje přibližně dvacet oddílů s pravidelnou celoroční činností. Patří mezi ně oddíly vodácké, oddíly rozšířené o duchovní výchovu i oddíly specializující se na lanové aktivity. Několik let úspěšně funguje i oddíl pro maminky s dětmi. Všechny oddíly se na sobotní akci představí a nechají zájemce nahlédnout do svého programu.

„Skauting má u nás dlouhou tradici, ale to neznamená, že se jedná o přežitek. Dětem nabízíme kvalitní program plný zážitků, ve městě i v přírodě. Zábavou i prací poznávají sami sebe a zároveň se učí spolupráci ve skupině,“ popisuje jeden z vedoucích.

„Další výhodu vidím v různorodosti programu. Nescházíme se jen kvůli jednomu sportu nebo kvůli jedné výtvarné aktivitě. Program se liší akci od akce, což děti tak rychle neomrzí. Snažíme se z nich vychovávat všestranné osobnosti,“ dodává.

Začátek školního roku je pro děti ideální příležitostí zapojit se do nových kroužků a zájmových činností. I proto budou na Skautské pouti připraveni vedoucí všech oddílů, aby rodičům i jejich dětem zodpověděli všechny jejich dotazy. Oddíly jsou otevřené novým zájemcům, každý z nich si proto pro návštěvníky připraví svou prezentaci.

Celosvětové skautské hnutí, které má přes 40 milionů členů a prošlo jím přes půl miliardy lidí (mezi Čechy mnoho významných osobností), oslavilo v roce 2007 sto let své existence. V České republice je v současnosti registrováno 45 tisíc členů a jedná se tak o největší organizaci pracující s dětmi u nás.

Tisková zpráva
Foto: Gabriela Havlíková

Štítky Skautská pouť, Sokolský ostrov, České Budějovice, pouť, Česko, Malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Sokolském ostrově dnes vyroste Skautská pouť  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.