Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Novým ředitelem Jihočeského muzea je František Štangl

Když v novém, tak kompletně. Tak by se dal shrnout vývoj na půdě Jihočeského muzea, které právě vstupuje do závěrečné fáze rekonstrukce. V novém kabátě přivítá i nového ředitele Františka Štangla, jehož dnes zvolila komise. Rada kraje o jeho jmenování rozhodne v polovině února.

Na výběr moc neměla. Do výběrového řízení se přihlásili pouze tři kandidáti, z nichž jeden odstoupil těsně před začátkem. Nastávající ředitel muzea si klade za cíl vytvořit atmosféru muzea přitažlivou pro všechny.

„Je třeba dobře se starat o stávající sbírky, ale zároveň tvořit nové expozice a přilákat tak mladé návštěvníky i turisty ze zahraničí,“ přiblížil své záměry Budějcké Drbně František Štangl. „Rádi bychom také zavedli nějakou edukační činnost,“ doplnil Štangl.

Absolvent České zemědělské univerzity v Praze, bývalý první náměstek hejtmana a starosta Nových Hradů působil rovněž osm let na postu radního pro kulturu. Má tedy zkušenost jak s politikou, tak v oblasti kultury.

„Jakožto bývalý radní pro kulturu mám zkušenosti se sháněním mimoprogramových dotací. Budu se snažit tuto schopnost uplatnit,“ přislíbil Štangl, který rovněž zastával funkci vedoucího oddělení restitucí na českobudějovickém biskupství.

Nyní přijde do muzea téměř k hotovému. Předchozí ředitel Pavel Šafr chtěl z postu odejít již před dvěma lety. Nechtěl za sebou ale nechat rozdělanou práci.

Muzeum plánuje otevřít expozici jihočeského trampingu, stálou výstavu o historii Českých Budějovic. Návštěvníci se mohou těšit na vchod ze strany Senovážného náměstí a kavárnu.

Štítky Jihočeské muzeum, František Štangl, nový ředitel, muzeum, kultura, Česká zemědělská univerzita v Praze, Pavel Šafr, Drbna.cz, Nové Hrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým ředitelem Jihočeského muzea je František Štangl  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.