Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V centru města se odpočívalo na zeleném trávníku

Dvoudenní pouliční slavnost v centru města byla příjemnou tečkou za letními prázdninami. Krajinská ulice se proměnila v park plný zábavy, hudby a tance. Představili se zde i budějovičtí umělci a instituce, které se věnují volnému času dětí a mládeže.

Krajinská ulice ožila. Naplnila se dětmi, které měly plné ruce práce. Program si pro ně připravil výtvarný ateliér Tvor, Debrujáři, hřiště Bez bot a Objevárium. Malovaly se tašky, plátna, pro nejmenší tu byly na trávě rozendané různé skládačky a rébusy. Sportovně nadané děti si mohly zkusit horolezeckou stěnu nebo houpání na hrazdě.

Nenudili se ani dospělí. Ti si mohli zahrát obří šachy, deskové hry nebo stolní fotbálek. Program byl bohatý. Vystoupila kapela Swing trio Avalon, Wild Sticks, Cirkus Tety, kapela Naladěno a nechyběla ani módní přehlídka značky Mon-Mon a Si.

„Jsem ráda, že se akce takového typu pořádají. Děti nemají čas myslet na to, že končí prázdniny a skvěle si to tu užívají, zatímco my si můžeme v klidu posedět, popovídat si s přáteli a k tomu ochutnat něco dobrého a udělat si radost šperkem či kouskem lahodného dortu. Dneska jsme tu už od deseti hodin a domů se ještě nechystáme,“ prozradila odpoledne Drbně Jana Vrkotová.

Koho už hraní unavilo, mohl se posadit do velkých polštářů nebo lehátek přímo na živém trávníku, který byl do Krajinské ulice speciálně přivezen. Lidé této možnosti oddechu plně využívali. Zuli si boty a vyhřívali se na slunci, které chvílemi vykukovalo zpoza mraků. O občerstvení se postarali mnozí stánkaři. Někde voněla káva a koláče. Jinde zase španělská Paella, kvalitní čaj či medovina.

Další program se odehrával na Piaristickém náměstí, kde vystoupil Cirk La Putyka, což jsou profesionálové věnující se žánru nový cirkus. Úspěch tohoto souboru značilo i množství lidí, které na jejich vystoupení přišlo a to ne jednou. Naštěstí až po jeho konci se rozpršelo.

„Dneska máme štěstí, že mají suché podium. Na vystoupení jsem byl i včera, ale museli ho předčasně ukončit, protože podlaha byla vlhká a nebylo možné na ní dělat akrobatické kousky. Jsou neuvěřitelní. Moc se na jejich vystoupení dnes těším,“ řekl Josef Malovec.

Budějcká Drbna se nakonec přesunula k Železné panně, kde už byli připravení prodejci plovoucích lampionů štěstí, které se v osm hodin večer vypouštěly na slepé rameno Malše.
,

Město lidem, lidé městu 2014 (sobota)

Sobota, 30. srpna 2014, 17:46

Cirk La Putika
Dech beroucí výkony podali umělci z La Putyky

Štítky město lidem, krajinské korzo, piaristické náměstí, centrum města, trávník, Cirk La Putyka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru města se odpočívalo na zeleném trávníku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.