Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Velikonoce jsou za rohem, na náměstí začnou ve čtvrtek Jarní trhy

Pro milovníky Velikonoc začíná oblíbené období. Krom toho, že venku začíná jaro a teploty jsou více než příznivé, budou od čtvrtka až do soboty na náměstí Přemysla Otakara II. pravidelné a oblíbené Jarní trhy. Na těch si přijdou na své především zájemci o tradiční české výrobky.

Nabízet je budou desítky prodejců a řemeslníků. Nebudou chybět perníčky, klasické trdelníky, frgály až z Valašska, domácí sýry, uzeniny a zahřeje víno nebo teplá medovina. Někteří řemeslníci svůj um i předvedou, ti nejmenší si zase mohou své dovednosti ověřit v dětských dílničkách.

K trhům neodmyslitelně patří i kulturní program. Ve čtvrtek od 15 hodin vystoupí lidová kapela Dudlajda, přesně o den později Kameňáci. Oproti dřívějšku bude provoz hlavního stanu prodloužen do 20 hodin.

V sobotu začínají vystoupení už v deset hodin ráno. Představí se kapela NOUZE aneb Želiborů a přátelé. Čtyři hodiny nato je vystřídá skupina Gama CB, jenž potěší příznivce muziky ze 60. a 70. let minulého století.

„Jak známo, letos si naše město připomíná 750 let od svého založení, a tak při této významné příležitosti uspořádáme ještě staročeský řemeslný lidový jarmark na Piaristickém náměstí spojený s velikonoční uličkou v sousední Panské ulici, a to v neděli 29. března. Od 10 do 17 hodin tak mohou lidé sledovat třeba předvádění tradičních řemesel, vystoupení folklorního souboru či divadelní představení," dodává primátor Jiří Svoboda.

Budějčáky čekají i dopravní omezení. V Panské ulici v úseku Hroznová až Rabenštejnská věž, dále v ulici Hroznová v úseku Česká až Mlýnská a kompletně budou uzavřeny ulice Panská a Hroznová v úseku Česká a Mlýnská. Omezení platí v neděli 29. března od 6 do 18 hodin.

Štítky Velikonoce, jaro, náměstí, trhy, Jarní trhy, řemesla, dílny, trdelník, perníčky, medovina, víno, pomlázky, řemeslo, Jiří Svoboda, Valašsko, Kameňák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoce jsou za rohem, na náměstí začnou ve čtvrtek Jarní trhy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.