Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vedení Tábora opouští Jinak!, koalice nebude mít většinu zastupitelů

Táborskou koalici opouští hnutí Jinak!, důvodem je březnové odvolání místostarostky Michaely Petrové kvůli její dopravní nehodě. Město tak povede koalice Tábor 2020, Piráti a ČSSD, která však nebude mít většinu v zastupitelstvu, kde bude držet 11 z 27 mandátů. S Jinak! měla koalice 14 zastupitelů. Novinářům to řekl táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020). Podle něj bude koalice pro každý návrh hledat podporu i u opozičních zastupitelů.

Táborští zastupitelé odvolali kvůli prosincové nehodě místostarostku Petrovou

Táborští zastupitelé dnes odvolali místostarostku města Michaelu Petrovou (Jinak!). Důvodem odvolání bylo chování Petrové po její prosincové autonehodě, od které odešla, aniž by přivolala policii. Odmítnout navíc měla dechovou zkoušku. Pro její...

"Nebude to snadné, ale přijde nám to rozumnější, než na 18 měsíců do konce volebního období shánět nového koaličního partnera," uvedl starosta. Hnutí JInak! na svém webu uvedlo, že z jeho strany stále panuje na řadě témat shoda s Táborem 2020, Piráty a ČSSD.

Táborští zastupitelé odvolali Petrovou v březnu. Důvodem byla její prosincová automobilová nehoda, při níž nikdo nebyl zraněn. Petrová havarovala ve večerních hodinách a z vyšetřování vyplývá, že nepřivolala policii, z místa odešla a odmítla dechovou zkoušku. Po odvolání Petrové rezignoval na místo radního její kolega z hnutí Jinak! Jakub Smrčka. Starosta dnes řekl, že vedení města chce na dubnovém zasedání navrhnout na funkci místostarosty zastupitele Martina Maredu (Piráti). Rada by podle Pavlíka zůstala do konce volebního období osmičlenná. Do odvolání Petrové však měla členů devět. "Další místo ale obsazovat zatím nehodláme," uvedl Pavlík.

Ve vedení města jsou nyní kromě Pavlíka místostarostové Václav Klecanda (Piráti) a Olga Bastlová (ČSSD). Po posledních komunálních volbách na podzim 2018 se dohodly na koalici Tábor 2020, Česká pirátská strana, Jinak! a ČSSD. Jejich zástupci získali dohromady 14 mandátů v 27členném zastupitelstvu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Piráti

Štítky ČR, správa, Tábor, koalice, Česká pirátská strana, ČSSD, Olga Bastlová, Volby do zastupitelstev obcí v Česku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení Tábora opouští Jinak!, koalice nebude mít většinu zastupitelů  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.