Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Předsedkyně kulturní komise Barbora Lišková rezignovala

Rezignace, ale s odkladem. To je výsledek kauzy chybného vyúčtování grantu z dotačního programu města na kulturu. Předsedkyně kulturní komise MgA. Barbora Lišková (HOPB) oznámila svou rezignaci, ale funkci opustí až na podzim – po ukončení akce Léto ve městě.

Chyba ve vyúčtování grantu podle Barbory Liškové spočívala ve vyčíslení vlastního vkladu Jihočeského divadla. „Ve vyúčtování projektu pouličního divadla Bash Street, který město České Budějovice v loňském roce podpořilo finančním příspěvkem, jsem při vyúčtování vlastního podílu Jihočeského divadla, coby příjemce těchto peněz, na příslušném formuláři pro zjednodušení vykázala práci jedenácti osob. Na projektu však pracovalo devatenáct osob. Kromě přímé realizace obou představení bylo samozřejmě nutné zajistit propagaci, uzavření smluv, zúčtování projektu, dopravu v průběhu příprav a další činnosti. Znovu opakuji – udělala jsem chybu v tom, že jsem si počítání zjednodušila a práci 19 osob sdružila pod práci 11 osob,“ konstatuje Lišková, která je také zaměstnankyní Jihočeského divadla.

Své tvrzení Barbora Lišková dokládá rozpisem vyúčtování za dvě zhruba padesátiminutová představení pouličního divadla Bash Street Co. Celkové náklady činily 236 500 korun. Představení britského souboru se konala na budějckém Piaristickém náměstí v rámci akce To nejlepší z pouličního divadla, kterou v květnu 2011 pořádalo Jihočeské divadlo a Art Prometheus o.s. Představení Bash Street Co. podle oficiálních údajů mělo shlédnout 500 diváků, podle neoficiálních svědectví byl počet diváků výrazně nižší.

Z pochybení Barbora Lišková vyvodila odpovědnost a následnou rezignaci, která ale má odloženou platnost. „Rozhodla jsem se, že na pozici předsedkyně i členky kulturní komise rady města rezignuji. Učiním tak bezprostředně po skončení letošního kulturního Léta ve městě, neboť se domnívám, že by nebylo správné odejít od způsobeného problému i od rozdělané práce. Ještě chvíli potrvá, než bude celá kauza, včetně tohoto vyúčtování, uzavřena. Zároveň cítím zodpovědnost za koordinaci Léta ve městě 2012, tedy projektu, který kulturní komise poprvé iniciovala v loňském roce, za dotažení schválení žádostí v dotačním programu nad 50 tisíc a za splnění ročního plánu kulturní komise, který jsem připravila do léta 2012.“

I přes rezignaci – nerezignaci Barbory Liškové bude mít kulturní komise aktuálně o jednoho člena méně. Na členství v kulturní komisi rezignoval s okamžitou platností také Zdeněk Bezecný (TOP 09), který svůj odchod zdůvodnil velkou pracovní vytížeností ve funkci poslance Parlamentu ČR.

ČTĚTE TAKÉ:

Českobudějovická kreativní kultura v praxi

Barbora Lišková: „Já nejsem předsedkyní kulturní komise!“

Foto: Jihočeské divadlo

Štítky představení, Jihočeské divadlo, divadlo, projekt, Občané pro Budějovice, České Budějovice, Zdeněk Bezecný, Parlament České republiky, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Paulík

Rezignace s odkladem, to je dobrý tedy. Každopádně se celou kauzou bude zabývat kontrolní výbor a když dostane pověření od zastupitelstva, tak to bude i kontrolovat.

Středa, 21. března 2012, 17:50Odpovědět

Hawky

Paní Liškovou neznám, ale nechápu co to znamená rezignovat s odkladem? Co je to za blbost? Tedy pakliže se za dotažením letních akcí neskrývá získání času na nápravy možných dalších průšvihů, které by třeba její následovník ve funkci odhalil. Jiné vysvětlení nemám....ale je to opravdu jen vlastní spekulace.

Středa, 21. března 2012, 08:13Odpovědět

Předsedkyně kulturní komise Barbora Lišková rezignovala  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.