Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sdružení Prevent zprovoznilo v Českých Budějovicích poradnu pro rodiče a partnery závislých

Občanské sdružení Prevent zprovoznilo službu Rodičovská skupina, která je určená rodinným příslušníkům a partnerům lidí s jakýmkoliv druhem závislosti. Cílem rodičovské skupiny je výměna zkušeností a také podpora a povzbuzení, řekl agentuře Tomáš Brejcha ze sdružení Prevent.

Rodičovskou skupinu mohou navštěvovat všichni ti, jejichž blízcí užívají drogy, alkohol, mají potíže s hraním nebo s připojením k internetu. Skupina je vedená dvěma terapeuty a je otevřená. Může jí navštívit kdokoliv, počet členů skupiny se mění podle příležitosti a nerozlišuje se typ závislosti, s jakou se blízcí členů potýkají. Indikačním kritériem pro přijetí do skupiny je motivace.

„Lidé si často myslí, že to, že jejich blízký užívá alkohol, drogy nebo propadne jiné závislosti je nějaká ostuda. Často nabývají dojmu, že jsou na to úplně sami a nikdo jiný takovou zkušenost nemá. U nás pak zjišťují, kolik lidí se s tím pere a mohou i poradit a předat svoje vlastní zkušenosti. Velmi důležitým aspektem celé skupiny je pocit sdílení svých potíží. Výsledkem společného sezení pak může být pozitivní změna rodinného klimatu, která má vliv i na uživatele drogy. Ve smyslu rodinné terapie už změna u jednoho člena systému má vliv na ostatní,“ vysvětluje Tomáš Brejcha, vedoucí Drogové poradny Prevent v Českých Budějovicích.

Rodičovská skupina se koná vždy jednou za 14 dní v lichou středu od 17:00 do 18:30. Zájemci o rodičovskou skupinu mohou kontaktovat občanské sdružení Prevent na čísle 725 708 078.

Autor: Dobrin Stojcev

Štítky České Budějovice, závislost, droga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sdružení Prevent zprovoznilo v Českých Budějovicích poradnu pro rodiče a partnery závislých  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.