Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Pětice výherců soutěže s Budějckou Drbnou si prohlédla Temelín

Mimořádnou šanci podívat se do nitra největší české elektrárny zajistila Budějcká Drbna pro své čtenáře. V závěru října uspořádala ve spolupráci Jadernu elektrárnou Temelín vědomostní soutěž. Základní podmínkou bylo správně odpovědět na tři dotazy. Ze správných odpovědí byli vylosováni dva výherci. Každý získal exkluzivní prohlídku pro další dvě osoby.

Celkem pět lidí si v závěru listopadu prohlédlo simulátor blokové dozorny, havarijní řídící středisko, strojovnu, nebo třeba sklad použitého paliva.

Přesvědčili se mimo jiné i o tom, jak je areál velký. I přes poměrně chladné počasí ušli zhruba šest kilometrů. A své průvodce nešetřili otázkami. „Byli skvělí. Zajímali se opravdu o vše, od profesí v elektrárně, až po složení paliva. A to je pro nás vždycky příjemnější, než podávat výklad bez zpětné odezvy,“ hodnotil výherce vedoucí temelínské komunikace Petr Šuleř ze Skupiny ČEZ.

Spokojeni byli také účastníci exkurze. „Chtěl bych celé Budějcké Drbně velmi poděkovat za naši rodinu, že jsme se díky soutěži mohli zúčastnit rozsáhlé prohlídky elektrárny. Velké díky patří paní Marečkové a panu Šuleřovi, kteří nás elektrárnou provedli. Byli velmi milí a díky nim jsme získali moře informací o elektrárně. Děkujeme a přejeme všem mnoho pracovních a osobních úspěchů,“ uvedl Václav Tomek.

Štítky elektrárna, soutěž, Drbna.cz, Temelín, Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ, Václav Tomek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětice výherců soutěže s Budějckou Drbnou si prohlédla Temelín  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.