Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bilance E.ON uklízí Česko: 75 dobrovolníků a 90 pytlů s odpadem

Do největší české úklidové akce Ukliďme svět, ukliďme Česko! se vedle desítek tisíc dobrovolníků zapojilo hned několik firem. Jeden z největších firemních úklidů zorganizovala také energetická společnost E.ON. Celkem se do něj zapojilo 75 dobrovolníků, kteří nasbírali 90 pytlů s odpadem.

Úklid společnosti E.ON se uskutečnil v Brně a Českých Budějovicích. „V Českých Budějovicích jsme vyčistili okolí řeky Vltavy a Sokolského ostrova a v Brně jsme se zaměřili na okolí řek Svratky a Svitavy. Celkem jsme sesbírali 90 pytlů s odpadem,“ popisuje Robert Mifka ze společnosti E.ON a dodává, že zvýšený zájem z řad zaměstnanců se projevil také v počtu účastníků. Loni se akce zúčastnilo 60 dobrovolníků, letos jich bylo o patnáct více.

Dobrovolníci z E.ON našli při uklízení obou měst použitý nábytek, sportovní vybavení, ale i nebezpečný odpad. „Kromě běžných odpadků jsme našli také objemnější nebo nebezpečný odpad, jako pneumatiky, staré matrace, plechy a hasicí přístroj. Mezi kuriozity jsme zařadili jízdní kolo, hokejku či vodní dýmku,“ popisuje Mifka. Podle něj je patrné, že zájem o úklid projevuje stále více lidí. „Například v Českých Budějovicích bylo na první pohled zřejmé, že spousta lidí neohlášeně uklízela již v týdnu před akcí. S každým rokem se tak daří vyčistit větší část města,“ dodává.

Podle údajů, jež zveřejnili pořadatelé iniciativy Ukliďme Česko, bylo letos připraveno více než 1818 úklidů. Popularita této akce vzrostla s vítězstvím v soutěži Ekologický oskar, kterou pořadatelské sdružení Ekosmák ovládlo před dvěma lety. „Díky soutěži jsme zaznamenali zvýšený zájem jak médií, tak i sponzorů o náš projekt a jeho rozvoj do budoucna,“ dodává Radek Janoušek. 

Tisková zpráva

Štítky E.ON, odpad, Česko, úklid, České Budějovice, Robert Mifka, Brno, Vltava, Svitavy, Svratka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bilance E.ON uklízí Česko: 75 dobrovolníků a 90 pytlů s odpadem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.