Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Na náměstí Přemysla Otakara II. byl přivezen vánoční strom

Darem od soukromníka z Nesměně u Ločenic získaly České Budějovice svůj letošní vánoční strom. Douglasku přivezli na náměstí Přemysla Otakara II. pracovníci Lesů a rybníků města České Budějovice v neděli během dopoledne. Téměř šestnáctimetrový strom se rozzáří v sobotu.

Aby mohl být vánoční strom na náměstí zasazen, musel procestovat trasu z Branišovic přes Římov, Kaplici, Planou a v Budějcích přes ulice Mánesova, Lidická, Senovážné náměstí, Karla IV. až na náměstí Přemysla Otakara II. Převoz byl v určitých místech opravdu složitý.

Od pondělí se začne strom zdobit. „Vedle rampouchů měnících barvy se na něm znovu objeví rampouchy se symbolem padajícího sněhu, dojde k prodloužení LED řetězů a stříbrných girland o 20 metrů a k doplnění drobné denní dekorace,“ říká náměstek primátora Petr Podhola.

V rámci vánoční výzdoby došlo také ke změnám v ulicích. „Původní převěsy v Krajinské a Biskupské byly repasovány,  klasické žárovky nahradily LED žárovky, chvojí na motivech stromků a hvězd má světelný LED kabel ve dvoubarevné kombinaci. Na girlandách po stranách je zachováno umělé jehličí doplněno blikajícími LED řetězy,“ přibližuje náměstek.

Vánoční strom rozsvítí při tradičním setkání na náměstí Přemysla Otakara II. primátor Budějc Jiří Svoboda. Stane se tak v sobotu 26. listopadu od 16:30. Událost si ovšem vyžádá úplnou uzavírku náměstí od 16 do 17 hodin.

Foto Jana Kroneislová

Štítky vánoční stromek, Madeta Motor České Budějovice, Přemysl Otakar II., LED, Ločenice, Nesměň, České Budějovice, Petr Podhola, Kaplice, Římov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Na náměstí Přemysla Otakara II. byl přivezen vánoční strom  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.