Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Marešův #Dobroden pomáhal na jihu Čech

Dobroden. To je akce, kterou před čtyřmi lety odstartoval jeden z nejznámějších českých moderátorů Leoš Mareš. Principem Dobrodne je přispět za každého člověka, který sleduje váš profil na některé ze sociálních sítí, jednu korunu na libovolnou nadaci nebo projekt. Letos Marešův #Dobroden pomáhal na jihu Čech.

ČTĚTE TAKÉ: Požár hájenky na Táborsku si vyžádal čtyři zranění a škodu za jeden a půl milionu korun

Leoš Mareš se letos rozhodl přispět rodině, jejíž život nenávratně ovlivnila tragická událost, která se stala na začátku ledna. „Měl jsem to vymyšlené jinak, ale nakonec zasáhl osud. Dostal jsem desítky zpráv, a protože to cítím podobně, jdou všechny peníze rodině Věry Kupkové,“ napsal na svém instagramu moderátor.


Příspěvek z Marešova instagramu.  

Rodina, které se Mareš rozhodl pomoci, bydlela v dřevěné hájence v Choustníku na Táborsku. Ve středu 10. ledna se ale jejich domov ocitl v plamenech. Na místě zasahovalo několik jednotek jihočeských hasičů a byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby z Bechyně. Oheň poranil čtyři osoby, včetně dvou dětí předškolního věku. „Nejzávažněji bylo zraněno jedno z dětí. V kritickém stavu bylo letecky transportováno na popáleninové centrum do Vinohradské nemocnice. Spolu s ním byl letecky transportován i otec, který utrpěl závažné popáleniny a zranění na trupu a končetinách,“ popsala situaci mluvčí jihočeské záchranky Petra Kafková. Malý chlapec, který byl s těžkými zraněními transportován do nemocnice, bohužel zemřel.

Leoš Mareš tak rodině přispěl na transparentní účet, který zřídila obec, 482 688 korun. „Velmi dlouho jsem mluvil s paní z obecního úřadu v Choustníku a ta mě ujistila, že pomoc je stále potřeba. Na projekty, které jsme chtěl podpořit původně, ještě určitě dojde. Myslím na vás,“ uzavřel Mareš.

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, hájenka, Táborsko, hasiči, policie, Leoš Mareš, Dobroden, Česko, úraz, rodina, okres Tábor, Instagram, Choustník, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Bechyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marešův #Dobroden pomáhal na jihu Čech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.