Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Malí policisté a hasiči vyrazili do boje v soutěži o nejlepšího mladého záchranáře

Již podruhé se hasiči a policisté spojili při realizaci soutěže Mladý záchranář v akci, která volně navázala na velmi úspěšnou policejní verzi z předchozích let. Letošní ročník odstartoval minulý měsíc a účastníci při soutěžení získají mnoho nových znalostí.

Hasičský záchranný sbor s touto soutěží pokračoval v uplynulých letech se stejným úspěchem a kladným ohlasem celé veřejnosti.

Již podruhé se hasiči a policisté spojili, při realizaci soutěže Mladý záchranář v akci. Soutěž volně navázala na velmi úspěšnou policejní verzi, kterou Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje pořádalo v roce 2012 a 2013, tehdy pod názvem Detektivem na(ne)čisto.

„Mladý záchranář v akci probíhá ve dvou kolech a je rozdělen do dvou kategorií. Děti z prvního i druhého stupně základních škol či studenti víceletých gymnázií mohou prokázat své znalosti z různých problematik hasičské i policejní práce, a především se dozvědět i spoustu zajímavých věcí,“ popsala policejní mluvčí Lenka Krausová.Policisté se dětem snaží vštípit základní znalosti o bezpečném chování v dopravě, doma, po cestě do školy i ze školy, jak bezpečně používat sociální sítě, ale také jim zadávají úkoly, které děti vyvedou ven. Policisté i hasiči je mnohdy vyšlou vyhledat nejbližší policejní či hasičskou stanici.

 „Děti musí zjistit, kdo je panem vedoucím, jaké mají policisté a hasiči hodnosti, a co všechno mají na starosti. Jindy zase ti mladší ze soutěžících vyrábí policejní vozidlo či hasičskou stanici, kreslí různé situace, kde se s policisty a hasiči mohou potkat a další zajímavosti, které udělají radost i nám, policistům a hasičům zadávajícím úkoly,“ doplnila Krausová.
Pro potřeby zadávání úkolů a komunikaci s dětmi, které tvoří pětičlenné týmy s odpovědným vedoucím, který s policisty a hasiči komunikuje, zřídili hasiči facebookový profil Mladý záchranář v akci, kde se průběžně můžete dívat, jak soutěž probíhá. Vše také sdílí policisté na facebookovém profilu Detektivem na(ne)čisto.

Po absolvování první částí soutěže, která probíhá v prostředí sociální sítě, postoupí týmy, které získají nejvyšší počet bodů do druhého kola, při němž už se stanou opravdovými hasiči a policisty.

„Soutěž má veliký úspěch nejen u soutěžících, ale i u organizátorů, kteří už se těší na květnové finále,“ ukončila mluvčí.

Autoři | Foto Policie České Republiky

Štítky policie, hasiči, soutěž, České Budějovice, Lenka Koloušková, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malí policisté a hasiči vyrazili do boje v soutěži o nejlepšího mladého záchranáře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.