Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Lidé nejčastěji ztrácí klíče, kola a telefony. Ale mezi nálezy už byly i andulka či model zubů

Klíče, peněženky, deštníky, jízdní kola a mobilní telefony patří mezi nalezené věci, které lidé nejčastěji přinášejí na českobudějovickou radnici, konkrétně na odbor vnitřních věcí. Od začátku roku je takových položek ve ztrátách a nálezech celkem už více než 120. Magistrát teď prodával prodával kola, o která se nikdo nepřihlásil. A byl o ně veliký zájem.

V městském skladu jsou i léta uloženy nálezy, o které se nikdo nepřihlásil. Proto se teď uvolňovala pro prodej například kola, která už tam několik let zabírají místo. A po sedmdesáti kolech ze ztrát a nálezů českobudějovického magistrátu, o která se po tři roky nikdo nepřihlásil a která proto byla nabídnuta k prodeji, se jen zaprášilo. Během pětačtyřiceti minut byly z Žižkovo kasáren všechny bicykly pryč, nejen ty, na kterých se dalo rovnou odjet, ale i ty na náhradní díly. A nabídka v žádném případě neuspokojila poptávku, kola ze ztrát a nálezů totiž přilákala asi tři stovky lidí. 

„K prodeji bylo nabídnuto celkem 70 kol nalezených na konci roku 2014 a začátku roku 2015. Bicykly po celou dobu byly ve ztrátách a nálezech, ale nikdo se o ně nepřihlásil," uvedla mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová s tím, že ceny za bicykly se pohybovaly v rozmezí od sta do šesti set korun. 


Po třech letech skladování ve ztrátách a nálezech mohou být kola nabídnuta k prodeji. Foto: c-budejovice.cz

Ale skladu městských ztrát a nálezů se ulevilo jen trochu, leží tam spousta dalších kol a jiných věcí, a nálezy přibývají. Jen od začátku roku se evidence rozrostla o dalších více než 120 položek. Lidé na radnici, konkrétně na odbor vnitřních věcí, nejčastěji přináší nalezené klíče, peněženky, deštníky, jízdní kola, mobilní telefony, kabelky a čepice. Ale donesli třeba i notebook, snubní prstýnek, dioptrické brýle, panenku či pouzdro na kytaru.  

Pravidelně se seznam nalezných věcí objevuje na městských webových stránkách. I tam se tedy mohou lidé dozvědět, jestli jejich ztracenou věc náhodou někdo našel a odevzdal. Stačí kliknout na kolonku ztráty a nálezy. „Je až s podivem, co všechno člověk dokáže ztratit. Už jsme mezi nálezy měli třeba nalezený rybářský prut s navijákem, kanárkově žlutou andulku i sádrové modely zubů,“ zavzpomínala Jitka Welzlová.

Nalezeny byly například ale i vyšší obnosy peněz, které poctivý nálezce nejednou na magistrátu odevzdal. „Byly tak vráceny zpátky majiteli,“ dodala mluvčí. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky společnost, ztráta, nález, kolo, klíč, andulka, magistrát, České Budějovice, jízdní kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé nejčastěji ztrácí klíče, kola a telefony. Ale mezi nálezy už byly i andulka či model zubů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.