Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Při Boršovských slavnostech těstovin se bude soutěžit o největšího jedlíka špaget

Již po osmé ožije boršovský kemp Poslední štace v sobotu 25. srpna Boršovskými slavnostmi těstovin. Na pohodové akci pro celou rodinu si tak Boršovští a návštěvníci slavností připomenou památnou cestu bratří Zátků do Itálie, která je v roce 1884 inspirovala k zahájení výroby těstovin, v čemž nyní pokračuje v obci sídlící nadnárodní společnost Europasta.

Boršovské slavnosti těstovin jsou spojeny především s dobrým jídlem a pitím, zábavou pro celou rodinu. Připraveny jsou projížďky po Vltavě, čajovna na pódiu vyrůstajícím z koryta řeky, což je letošní premiéra, divadlo pro děti, pro zdatné pijáky pivní duel a pro milovníky špaget oblíbená soutěž Boršovský jedlík.

Slavnosti jsou o jídle, a tak nesmí chybět GastroShow, bavící se rodiče mohou nechat děti pohlídat v dětském koutku a vyzkoušet si šplhání do výšek, ale i do stran (aby nedošlo ke dvojsmyslnému výkladu, tak se jedná o takzvaný boulder). Samozřejmě se bude malovat na obličeje, rajtovat ve skákacím hradu, nakupovat na tržnici a večer ozáří oblohu ohňostroj.

„Nejvíce si vždy užiju sjíždění necelého kilometru řeky k železničnímu mostu se zájemci o projížďku. Vltava mne baví, v letošním roce jsem úsek Zlatá Koruna – Boršov jel na paddle boardu již šestkrát. Ostatně kdyby zde nebyla řeka Vltava, nepostavily by se tady ani Zátkovy mlýny a nekonaly by se žádné Boršovské slavnosti těstovin,“ říká starosta Boršova Jan Zeman.

Hlavním tahákem letošních slavností bude koncert Janka Ledeckého, promovaného právníka ve vynikající fyzické kondici, idola všech žen. Dále zahraje Jarda Barták s jeho Halabala blues, jehož písničky v loňském roce v Zahorčicích dodávaly ten správný náboj divadelní hře Král Šumavy. Hrát budou i známé kapely z našeho okolí Slovani, Koloband a SAM.

Na odpoledne a večer plný zábavy a jako vždy pohodové atmosféry je vstupné symbolická stokoruna, startuje se v 15:00 hodin. A aby toho v sobotu nebylo v Boršově málo, tak po 13. hodině projede obcí kolona selských povozů při již 22. Staročeských jihočeských dožínkách.

V každém případě, do vodácké obce Boršov nad Vltavou se 25. srpna vyplatí zavítat.

Tisková zpráva

Štítky společnost, kultura, slavnost, těstovina, Boršov, Českobudějovicko, těstoviny, Europasta, Itálie, Vltava, špagety, Janek Ledecký, Ján Zeman, Král Šumavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při Boršovských slavnostech těstovin se bude soutěžit o největšího jedlíka špaget  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.