Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

ANKETA: U Sportovky nově odpočívají pestrobarevní sportovci

Nová odpočinková zóna už se rýsuje mezi Sportovní halou a Dlouhou lávkou v Českých Budějovicích. Díky sochám výtvarnice Alexandry Koláčkové si mohou lidé relaxovat a odpočívat uprostřed parku, a přitom kousek od centra.

Práci Alexandry Koláčkové už mohli lidé vidět při výstavě Umění ve městě. „Možná si lidé vzpomenou na velmi populární rybu na náměstí Přemysla Otakara II. v roce 2014, zvíře na Piaristickém náměstí či křeslo před radnicí v roce 2015,“ připomenul primátor Jiří Svoboda. 

ČTĚTE TAKÉ: Sochy, které ozdobí okolí sportovní haly, dostaly zelenou. Padne na ně přes tři miliony korun 

Sochy město pořídilo za 2 960 870 korun. Právě cena byla jedním z důvodů, proč někteří zastupitelé s jejich umístěním do parku nesouhlasili. Podle bývalé zastupitelky Elišky Richtrové je cena projektu přehnaná. Úpravy, převoz a umístění soch totiž vyjdou na 3 630 000 korun.

Autorka pro Budějce vytvořila sochy odpočívajících sportovců. „Je to vedle sportovní haly, takže mi to přišlo jako skvělé propojení,“ prozradila Koláčková. Jejich výroba jí zabrala přes třičtvrtě roku. 

Pestrobarevné sochy jsou k nepřehlédnutí.  Podle primátora Svobody prostor oživí. „Chci věřit, že zůstanou nepoškozené,“ řekl s najdějí Svoboda.

Líbí se vám sochy?

Celkem hlasovalo164 čtenářů

Foto Jan Luxík

Štítky sochy, sportovní hala, Alexandra Koláčková, socha, České Budějovice, Jiří Svoboda, Eliška Richtrová, Náměstí Přemysla Otakara II., Piaristické náměstí

ANKETA: U Sportovky nově odpočívají pestrobarevní sportovci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.