Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Oprava kláštera na Piaristickém náměstí se trhů nedotkne

Práce na klášteře začnou 1. března a trvat by měly do 15. prosince. Konkrétně dojde k opravě střech, fasád a přilehlých ploch, sanaci objektů a snižování terénu v zahradě v majetku biskupství. Jde o jednu z etap rozsáhlé rekonstrukce dominikánského kláštera s kostelem Obětování Panny Marie.

„V prostoru Piaristického náměstí směrem od České ulice ke vstupu do biskupské zahrady bude postavena panelová komunikace, která ochrání dlažbu a bude po ní jezdit kontejnerová doprava, zajišťující přesun materiálu, odvoz navážek a podobně. Za případné komplikace se občanům omlouváme, ale věřím, že většina situaci pochopí,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

Lidé dál budou moci chodit z Piaristického náměstí do České ulice. Tradiční trhy, které jsou velmi oblíbené, zůstanou zachovány. Pokud by z nějakého důvodu došlo k prodloužení termínu, v době adventu budou veškeré práce zastaveny.

„Postupnou rekonstrukci a restaurování bývalého českobudějovického konventu dominikánů se sousedním kostelem město dlouhodobě podporuje. Z Programu regenerace jde během několika let o částku 11,5 milionu korun. Tento areál totiž v mnoha ohledech představuje jednu z nejvýznamnějších architektonických a historických památek na jihu Čech,“ dodává náměstek primátora Tomáš Bouzek.

Foto Tereza Stehlíková

Štítky klášter, České Budějovice, Piaristické náměstí, trhy, Ivo Moravec, advent, Tomáš Bouzek, Česko

Oprava kláštera na Piaristickém náměstí se trhů nedotkne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.