Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pozemky sousedů rozdělí dvoumetrová zeď. Případ Beruška je u konce

Dva a půl metru vysoká zeď je konečným řešením sporu, jehož hlavním aktérem je poník Beruška z Holubova. Dvouleté hádky sousedů nakonec skončily smírem. Celá kauza je tak, zdá se, u konce.

Spor vznikl kvůli chovu miniponíka Berušky, který přebývá na zahradě rodiny Kubíků. Jejich sousedům vadil údajný nesnesitelný zápach. Kauza se tak dostala až k soudu, který vyvrcholil na konci minulého týdne. 

Před jednáním u Okresního soudu v Českém Krumlově, kde měli vystoupit další svědci, se obě strany dohodly na řešení celého problému. Na hranici pozemků Kubíků a Dolejších vyroste dva a půl metru vysoká zeď, která by měla šíření zápachu zabránit. Náklady na stavbu si mezi sebou podle advokátky žalující strany Kateřiny Vávrové rodiny rozdělí. 

ČTĚTE TAKÉ: Kauza „Beruška“ se vrací zpátky k soudu do Krumlova 

„Jsem opravdu ráda, že už je tato kauza u konce. Jak kvůli Berušce, tak i kvůli mému zdraví. Už při posledním soudu nás soudkyně nabádala, abychom se dohodli. Nejdřív to na smír nevypadalo, ale pět minut před čtvrtečním soudem přišla právnička Dolejších, že situaci vyřešíme zdí,“ uvedla Martina Kubíková, majitelka miniponíka.

Obě strany podepsaly dohodu, kde se chovatelka zavázala k užívání podestýlky, která pohlcuje pachy, a k neprodlenému uklízení exkrementů. Všechny tyto věci už podle svých slov stejně dělá. „Dále jsem musela slíbit, že nebudu nijak dál rozšiřovat chov, což jsem ani v plánu neměla,“ dodala Kubíková.

Dohoda je podle soudu platná a kauza miniponíka Berušky je tak konečně u konce.

Foto Martina Kubíková

Štítky poník, spor, Český Krumlov, soud, Holubov

Pozemky sousedů rozdělí dvoumetrová zeď. Případ Beruška je u konce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.