Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kauza „Beruška“ se vrací zpátky k soudu do Krumlova

Případ zapáchajícího poníka Berušky, který žije na zahradě jednoho z rodinných domů v Holubově, se vleče už několik měsíců. Nejprve ho řešil Okresní soud v Českém Krumlově, odtud putoval ke Krajskému soudu v Budějcích. Teď je zpátky v Krumlově.

„Rozsudek byl zrušen a je potřeba, aby paní soudkyně rozhodla znovu s podrobnějším odůvodněním. My jsme byli Okresním soudem v Českém Krumlově vyzváni k doplnění našich tvrzení, stejně tak jako strana žalovaná, a případně k doplnění důkazných návrhů. S klienty teď budeme jednat dle pokynů soudu,“ uvedla advokátka žalující strany Kateřina Vávrová.

Paní Kubíková, která je majitelkou Berušky, dělá se svým mužem vše proto, aby omezila, jak tvrdí sousedé Dolejší, nesnesitelný zápach. „Okolo zahrady jsme si postavili neprůhlednou stěnu, takže na sousedy nevidíme. Myslíme si, že to může zadržet i ty pachy, které oni cítí, i když nikdo jiný si na ně nestěžuje. Nikdo jiný s tím problém nemá. Kolem naší zahrady máme ještě další čtyři sousedy a nikdo zápach necítí natož, aby je nějaký zápach obtěžoval,“ řekla Martina Kubíková.

ČTĚTA TAKÉ: Holubovská rodina se soudí se sousedy kvůli údajnému zápachu z jejího poníka

Ačkoliv mají jedni s poníkem problém, druzí se z jeho přítomnosti radují. Děti z Holubova chodí poníka pravidelně navštěvovat a občas se na něm i svezou. 

Co teď bude dál zatím nikdo neví. Paní Kubíková s manželem musejí počkat, až jak se vyjádří soud v Krumlově, ke kterému se případ znovu vrátil. „Čekáme, co teď budou dělat soudy, jestli nás předvolají ještě k nějakému soudnímu řízení nebo jestli budou od žalobců požadovat další důkazy o zápachu, který je podle nich větší, než je na vesnici normální. Zatím nevím, co se bude dít dál,“ dodala Kubíková.

Foto Martina Kubíková

Štítky poník, spor, Český Krumlov, soud, zahrada, Holubov

Kauza „Beruška“ se vrací zpátky k soudu do Krumlova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.