Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejlepší vodu ke koupání má v jižních Čechách Radava na Orlíku

Nejlepší podmínky pro koupání ve sledovaných lokalitách v Jihočeském kraji nabízí voda u autokempu Radava na břehu přehrady Orlík. Mírně zhoršené vlastnosti má voda na Lipně, nevhodný ke koupání je Staňkovský rybník na Třeboňsku. Vyplývá to z aktuálních hygienických rozborů.

Mírně zhoršené vlastnosti má voda v rybníku Hejtman na Třeboňsku. Ve Staňkovském rybníku zaznamenali hygienici zvýšený výskyt indikátorů fekálního znečištění, což jsou mikrobiologické ukazatele. Tato situace nastává ve Staňkovském rybníku v každé z posledních sezon několikrát.

Zhoršená voda je u tábořiště Podolsko na orlické přehradě, kde jsou překročené limity sinic, chlorofylu A a vodního květu. Mírně zhoršené vlastnosti má voda na Lipně - na plážích Černá v Pošumaví, Horní Planá a v Lipně nad Vltavou. Před 14 dny zde přitom byly nejlepší podmínky pro koupání.

„Lipno není úplně ideální, ale není špatné, ve všech těch třech lokalitách," řekl Vratislav Heinige z jihočeské hygienické stanice. Hygienici budou vzorky z vybraných lokalit sledovat každé dva týdny do konce srpna.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Jihočeský kraj, koupání, Vodní nádrž Orlík, Vodní nádrž Lipno, CHKO Třeboňsko, rybník, Staňkovský rybník, Krajská hygienická stanice, Podolsko, Horní Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší vodu ke koupání má v jižních Čechách Radava na Orlíku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.