Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Školy nezůstanou prázdné ani o prázdninách. Školáky vystřídají řemeslníci

Školáci vyklidili lavice, opustili areál školy a místo nich nastoupili řemeslníci. Do prací se pustí v šesti školách. Například u Základní školy Oskara Nedbala vzniká nový atletický koridor. Obsahuje čtyři dráhy, prostory pro skoky do výšky i do dálky včetně skladů sportovního nářadí.

Ve velkém se opravuje i v Základní škole Bezdrevská, kde se budují technické a přírodovědně učebny. Jedná se o nástavbu jednoho patra na stávající objekt. Po provedení stavebních úprav bude mít škola čtyři nové učebny, které budou sloužit pro výuku technických a přírodovědných předmětů.

Kapacita nových učeben je podle zadání navržena pro 80 žáku. Každá z učeben je určena pro 20 žáků. Součástí dostavby je kromě samotných učeben také vytvoření odpovídajícího sociálního a provozního zázemí. „Investice představuje 24,7 milionů korun. Zateplení, výměna oken a další práce čekají Mateřskou školu Papírenská za 22,2 miliony a ZŠ Emy Destinnové za 16,2 miliony korun,“ říká náměstek primátora Petr Holický. Základní škola Emy Destinnové se dočká i sportovní a přírodovědecké zahrady.

Základka Oskara Nedbala dostane nový atletický koridor a školní hřiště. Jeho součástí budou lemovací čáry sportovišť, demontovatelné sloupky pro volejbal, desky pro košíkovou, branky pro házenou. Uprostřed plochy budou zatahovací sítě. Pro možnost rozdělení sportovní plochy na dvě poloviny budou uprostřed plochy napínací sítě.

Ne všechny opravy se stihnou do začátku nového školního roku. Některé mají termín až ke konci letošního roku. 

Foto Jan Pešek

Štítky základní škola, učebna, Oskar Nedbal, Ema Destinnová, řemeslo

Školy nezůstanou prázdné ani o prázdninách. Školáky vystřídají řemeslníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.