Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Síť elektrokol v Jihočeském kraji se opět rozrostla

PR článek

Jihočeský kraj ve spolupráci s Jihočeskou centrálou cestovního ruchu nadále pokračuje v projektu „Síť elektrokol na území Jihočeského kraje,“ který byl zahájen v roce 2015. V letošním roce se síť půjčoven rozšířila o Vodňany, kde lze elektrokola zapůjčit ve zdejším informačním centru.

Elektrokolo s pohodlnou sedačkou a nízkým nástupem má dojezdovou vzdálenost okolo 100 kilometrů. Celodenní zapůjčení kola pro starší 55 let a držitele průkazu ZTP vyjde na 200 Kč, ostatní pak na 300 Kč a u většiny půjčoven se cyklisté setkají s platbou zálohy.

V ceně je nabitá baterie, GPS navigace, zámek a spolu s kolem cyklisté obdrží brožurku, která obsahuje několik doporučených tras z okolí jednotlivých půjčoven, mapku, výškové profily tras, fotografie a tipy k návštěvě zajímavých míst i možnosti občerstvení. Veškeré informace jsou k dohledání na webových stránkách projektu www.sitelektrokol.cz. V každé půjčovně je nově možné zakoupit dárkový poukaz na jednodenní zapůjčení elektrokola v hodnotě 300 Kč.

Celkem 54 elektrokol si mohou cyklisté vypůjčit na různých místech v regionu, konkrétně v Bechyni (Městské informační centrum), Borovanech (Informační centrum), Deštné (Městský úřad), Hluboké nad Vltavou (Sportovní areál), Jindřichově Hradci (Penzion Na 15. poledníku), Kaplici (Kulturní a informační centrum), Nové Bystřici (Turistické informační středisko), Nových Hradech (Informační centrum), Písku (Turistické informační centrum), Suchdole nad Lužicí (Infocentrum), Trhových Svinech (Kulturní a informační centrum), Vodňanech (Informační centrum) a Vráži (Lázně Hotel Vráž). Přesné adresy jsou k dohledání na webových stránkách.

Další novinkou je zapojení externího partnera z okolí Krásné Hory nad Vltavou, která je součástí turistické oblasti Toulava. Zájemci si mohou zapůjčit elektrokola v krásném prostředí rodinného Statku Vletice (www.statekvletice.cz). Cena půjčovného je 500 Kč na den a při ubytování na Statku čeká cyklisty příjemná sleva.

Ať už zvolíte jakoukoliv půjčovnu nebo trasu, můžete si být jistí, že jízda na elektrokole vás dostane. I zde totiž platí, že jakmile jízdu na elektrokole vyzkoušíte na vlastní kůži, tak už nebudete chtít jinak.

Štítky Jihočeská centrála cestovního ruchu, jižní Čechy, elektrokola, Jihočeský kraj, turistické centrum, Vodňany, cyklista, Toulava

Síť elektrokol v Jihočeském kraji se opět rozrostla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.