Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vedra vystřídají v neděli bouřky a ochlazení

Tropické teploty vystřídají v závěru posledního prázdninového víkendu bouřky, citelné ochlazení i o víc než deset stupňů a místy trvalejší déšť. Zatímco dnešní teploty dosáhly 32 stupňů a v neděli bude ještě o stupeň tepleji, v pondělí ukáže teploměr v Čechách jen 16 až 21 stupňů. Bouřky se v neděli a v noci na pondělí mohou objevit na většině území, aktuální výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) neplatí jen pro západní a jihozápadní cíp republiky.

„O víkendu k nám bude vrcholit příliv teplého vzduchu od jihu až jihozápadu, v neděli během dne začne počasí u nás ovlivňovat od západu studená fronta," uvedli meteorologové.

Nejtepleji bude o víkendu na jihu Moravy a v Polabí. V neděli dorazí bouřky - do Čech už odpoledne či večer, na Moravu a do Slezska večer nebo v noci. Ojediněle při nich může napršet kolem 40 milimetrů vody. „Bouřky budou postupně přecházet do trvalejších srážek ve východní polovině území," upozornil ČHMÚ.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Morava, Polabí, Slezsko

Vedra vystřídají v neděli bouřky a ochlazení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.