Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Temelín zve na speciální vodní show

PR článek

Na speciální show na netradičním plátně o velikosti 240 metrů čtverečních se může veřejnost těšit tento pátek u Jaderné elektrárny. Přímo nad vodní hladinou budou moci návštěvníci vidět projekci do vodní stěny na téma „člověk na Měsíci“. Netradiční show, která bude probíhat v rámci festivalu Vltava žije, se uskuteční v zámeckém parku u Infocentra Jaderné elektrárny Temelín v pátek 27. září. Pro návštěvníky je vstup zdarma.

Netradiční vodní show je součástí festivalu Vltava žije, jehož převážná část se uskuteční v Českých Budějovicích. Spojení festivalu s temelínskou elektrárnou se podle zástupců ČEZ přímo nabízí. „Díky Vltavě „žije“ i elektrárna. Vltavská voda je pro naši bezpečnost a provoz nezbytná. Spojení Vltavy a Temelína dává smysl a nejlepší pozvánkou na tento pátek jsou pozitivní ohlasy z loňského roku,“ poznamenal temelínský ředitel Jan Kruml.

Přímo nad vodní hladinou rybníčku v parku u temelínského Infocentra vytvoří speciální vysokotlaké čerpadlo plátno o velikosti 240 metrů čtverečních. Půjde o uzavřený okruh, kdy se voda bude vracet zpět do rybníčku. Rozhodně to nebude znamenat vyšší spotřebu vody. Vlastní projekci pak zajistí projektor s vysokou svítivostí, aby dokázal nasvítit vodní stěnu.

Přibližně desetiminutová projekce se bude opakovat každých patnáct minut. Začíná se ve 20 hodin, hladina zámeckého rybníčka se uklidní ve 23:00. Součástí bude i noční prohlídka temelínského Infocentra. Vstup je zdarma a pro lidi z Týna nad Vltavou bude zajištěna bezplatná kyvadlová doprava.

Už v minulosti některé elektrárenské stavby posloužily jako netradiční plátno. Loni se například po jihočeské krajině díky obřím očím umělce Milana Caise rozhlížely chladicí věže, v prosinci pak temelínskou dominantu rozzářil vánoční stromek.

Štítky Temelín, vodní show, Vltava žije, festival, Vltava, plátno, Jaderná elektrárna Temelín, Měsíc, ČEZ, Jan Kruml, České Budějovice, Milan Cais

Temelín zve na speciální vodní show  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.