Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Strážníci našli na nádraží tašku, ve které bylo téměř sedmdesát tisíc korun. Předali ji majiteli

Kuriózní nález mají za sebou budějčtí strážníci. Na začátku týdne našli u nádraží tašku, ve které bylo téměř sedmdesát tisíc korun. Přes operační středisko se strážníkům podařilo kontaktovat majitele, který si během několika minut přišel na služebnu městské policie tašku vyzvednout.

Tašku našli strážníci během běžné kontrolní činnosti. „V tašce byla kromě dokladů a dalšího nejrůznějšího obsahu i finanční hotovost. Konkrétně 25 kusů 100 euro bankovek a 4500 korun,“ popsal mluvčí strážníků David Štýfal

Majitele zavazadla se podařilo kontaktovat přes operační středisko. „Během několika minut se šťastný majitel dostavil na služebnu městské policie a kuriózní nález si s poděkováním převzal,“ dodal Štýfal.

Strážníci v Budějcích podle Štýfala každoročně řeší okolo pěti až šesti set událostí týkajících se nejrůznějších nálezů. „Nejčastěji se jedná o klíče, mobilní telefony, kola nebo peněženky i s doklady. Strážníci všechny nálezy, které se nepodaří vrátit majitelům, předávají na magistrát města do ztrát a nálezů. Jen doklady jsou předávány rovnou na příslušné úřady, které je vydávají,“ uzavřel mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky České Budějovice

Strážníci našli na nádraží tašku, ve které bylo téměř sedmdesát tisíc korun. Předali ji majiteli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.