Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vše co jste chtěli vědět o pivu: Chmel jako koření piva

Proč se zrovna chmel stal jednou ze základních ingrediencí při vaření piva? Chmel dává pivu především jeho typickou hořkou chuť. Slouží navíc i jako jakýsi „konzervant“ - pivo vařené s chmelem se kazí mnohem méně než pivo vařené bez něj. Odrůd chmele je nepřeberné množství, některé jsou hořké, některé aromatické. V Čechách je naší chloubou Žatecký poloraný červeňák. Ten se používá i v národním pivovaru Budějovický Budvar.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Budějovický Budvar, video, pivo, ležák, Aleš Dvořák, chmel, koření, ingredience, Česko, pivovar

Vše co jste chtěli vědět o pivu: Chmel jako koření piva  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.