Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Pohonné hmoty opět zlevnily, nejlevnější jsou v Jihočeském kraji

Pohonné hmoty v Česku za uplynulý týden opět zlevnily zhruba o dvě desítky haléřů. Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 klesla od minulé středy o 18 haléřů na 31,86 koruny za litr a cena nafty o 23 haléřů na 31,46 koruny. Ceny benzinu i nafty vytrvale padají už několik týdnů. Nejlevněji tankují řidiči v Jihočeském kraji.

Pohonné hmoty zlevňují zhruba od poloviny ledna. Za tu dobu už průměrné ceny benzinu i nafty klesly v Česku o přibližně 60 haléřů. Natural 95 je tak nyní nejlevnější od loňského dubna a cena nafty je nejnižší od loňského března.

Z jednotlivých regionů jsou ceny pohonných hmot stále nejnižší v Jihočeském kraji, kde řidiči koupí litr Naturalu 95 v průměru za 31,35 koruny a litr nafty za 30,99 koruny. Jižní Čechy jsou jediným regionem, kde nafta zlevnila pod 31 korun za litr.

Naopak nejdražší jsou pohonné hmoty nadále na Vysočině a v Praze. Cena benzinu je nejvyšší na Vysočině, kde litr stojí 32,48 koruny, a Praha je druhá nejdražší s cenou 32,43 koruny za litr Naturalu 95. Vysočina a Praha mají navíc shodně nejvyšší cenu nafty z celé země. V obou regionech stojí litr nafty aktuálně 32,08 koruny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nafta, benzín, tankování, řidiči, Jihočeský kraj, motorová nafta, pohonné látky, Česko, Praha, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohonné hmoty opět zlevnily, nejlevnější jsou v Jihočeském kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.