Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté a hasiči testovali průjezdnost ulic pro záchranné složky

Řidiči stojící na místech, kde nemají co dělat. To je problém, který trápí složky integrovaného záchranného systému snad v každém městě. Policisté proto vyrazili na kontrolu těchto míst a začali v Blatné.

Těžká výšková technika do ulic v Blatné vyrazila ve čtvrtek ráno. Hasiči v rámci cvičení testovali průjezd ulicemi sídliště Nad Lomnicí. „Policisté v prostorách sídliště zjistili v ranních hodinách jednoho přestupce, který své auto zaparkoval právě na zakázaném místě. Poté následoval samotný průjezd vozidel hasičů a policistů,“ uvedla tisková mluvčí policie Jaromíra Nováková

Auta průjezd blokují hlavně v nočních hodinách. Většina řidičů si podle policie neuvědomuje, že krizová situace, kdy je důležitá každá minuta pro rychlý zásah, může skončit fatálními následky. „Při stání musí zůstat volný jízdní pruh široký alespoň tři metry pro každý směr jízdy a při zastavení alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně tři metry pro oba směry jízdy,“ dodala mluvčí. 

Policisté a strážníci se budou na vybrané lokality soustředit opakovaně. Řidičům může být za porušení zákona uložena pokuta příkazem na místě až do výše dvou tisíc korun nebo jejich přestupek bude řešit správní orgán.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pcr.cz

Štítky policie, hasiči, cvičení, zásah, pokuta, Blatná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté a hasiči testovali průjezdnost ulic pro záchranné složky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.