Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strakonice mají schodkový rozpočet, opraví kulturní dům

Strakonice budou mít letos schodkový rozpočet. Město počítá s příjmy 554,7 milionu korun a výdaji 634,3 milionu. Schodek 79,6 milionu radnice pokryje z peněz minulých let, stejně jako splátky úvěrů, které letos budou 19,7 milionu korun. Rozhodli o tom zastupitelé. Hlavními investicemi budou oprava části kulturního domu a úpravny vody Pracejovice.

Pro rozpočet hlasovalo 17 z 20 přítomných zastupitelů, tři se zdrželi. „K hlavním investicím patří rekonstrukce kulturního domu, která už začala. Předělala se zatím spodní část, kuchyně, jídelna a tři bary, které budou navíc. Bude se pokračovat, bude výtah pro vozíčkáře," řekl starosta Břetislav Hrdlička (Strakonická Veřejnost). V těchto dnech skončila první část oprav kulturního domu, letos by mělo město do další fáze dát 28 milionů korun.

Běžné výdaje rozpočtu budou 458,7 milionu korun, kapitálové výdaje, tedy peníze na investice, 205 milionů. Na zastupitelstvu to dnes řekla vedoucí finančního odboru Jitka Šochmanová.

Modernizace úpravny vody v Pracejovicích skončí v létě, letošní náklady budou 37 milionů korun. Půjde o jímku pitné vody. Objekt z 50. let minulého století je jedním ze tří zdrojů vody pro město, kde žije asi 23 tisíc lidí. Rekonstrukci za zhruba 150 milionů korun tam radnice provedla v letech 2013 až 2016. K dalším letošním investicím patří bezbariérový přístup do domova seniorů v Rybniční ulici za 30 milionů korun i první fáze oprav kanalizace a sítí ve Volyňské ulici.

Kvůli opakovaným komunálním volbám loni v prosinci schválilo město rozpočet až nyní. Volby vyhrálo dosud vládnoucí hnutí Strakonická Veřejnost, získalo 17 mandátů v 21členném zastupitelstvu.

Štítky správa, hospodářství, rozpočet, Strakonice, kulturní dům, investice, Pracejovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice mají schodkový rozpočet, opraví kulturní dům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.