Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jihu Čech pomáhá na hranicích na šest desítek vojáků

Šest desítek vojáků pomáhá policistům při kontrolách na hraničních přechodech v Jihočeském kraji. Zatímco při přejezdu z republiky na Slovensko a do Polska se dnes tvořily kolony, na jihu Čech byl provoz klidný. Zpřísněný režim na přechodech zavedla minulý týden vláda kvůli zabránění šíření nákazy koronavirem.

„U nás jsme na hranicích registrovali větší nápor vozidel hlavně v pátek, kdy se lidé vraceli ze zahraničí zpět do republiky. Nyní je situace na všech otevřených přechodech klidná a provoz plynulý," řekl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Na hranicích s Rakouskem v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku dnes dopoledne stály ve frontě vždy maximálně tři nákladní automobily. Jejich odbavení pak trvalo pár desítek vteřin.

S kontrolami na hranicích od pondělí pomáhá policii armáda. „Vojákům před nástupem na přechod uděláme krátkou instruktáž, aby věděli, jak mají postupovat," řekl Matzner.

Policii na státních hranicích od pondělního večera posílilo 941 vojáků. S policisty v kombinovaných hlídkách střeží 29 hraničních přechodů a hraničních úseků. Vojáci se střídají po 12 hodinách. K dispozici mají 86 kusů techniky, především terénní vozidla.

V Česku bylo k dnešnímu ránu 383 potvrzených případů nákazy koronavirem, což je o 39 víc než v pondělí večer. První tři lidé se z nemoci zcela vyléčili, naopak jiní tři pacienti nakažení koronavirem jsou ve velmi vážném až kritickém stavu.

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, vir, Jihočeský kraj, hranice, armáda, Česko, COVID-19, Polsko, Slovensko, policie, Rakousko, Dolní Dvořiště, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech pomáhá na hranicích na šest desítek vojáků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.