Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Česko zažilo další mrazivé ráno. V Budějcích padl rekord

Česká republika má za sebou třetí mrazivé ráno v řadě. Nejnižší teploty byly opět na Šumavě, u Kvildy meteorologové naměřili minus 18,2 stupně Celsia. Na většině území se teploty pohybovaly od minus čtyř do minus osmi stupňů. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Od zítřejšího dne by se mělo oteplit.

Rekord ráno padl v Českých Budějovicích, kde naměřili minus 7,6 stupně. Znamenalo to překonání teplotního minima pro tento den z roku 1962. „Hodnota z Českých Budějovic je zajímavější než ta ze Šumavy. Minus 18 stupňů není pro Šumavu v březnu z dlouhodobého hlediska nic výjimečného," řekl Daniel Maňhal z českobudějovického hydrometeorologického ústavu.

Nejslabší mráz byl v Královéhradeckém a Jihomoravském kraji, kde byly teploty většinou kolem minus tří stupňů Celsia.

„Během dnešního dne bude příliv studeného vzduchu zvolna slábnout. Od čtvrtka k nám bude proudit teplejší vzduch,“ uvedli meteorologové. V pátek by přes den mohlo být až 15 stupňů Celsia, v sobotu pak ještě o něco tepleji.

Po víkendu se ale ještě ochladí a teploty se přes den nedostanou přes deset stupňů. „Po neděli k nám bude po přední straně mohutné tlakové výše nad Britskými ostrovy proudit opět chladný vzduch od severovýchodu,“ dodal ČHMÚ.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zima, mráz, rekord, České Budějovice, ČHMÚ, Česko, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia, Šumava, Kvilda, Královéhradecký kraj, Jihomoravský kraj, Britské ostrovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko zažilo další mrazivé ráno. V Budějcích padl rekord  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.