Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve firmě Vodňanská drůbež má jedna pracovnice koronavirus

, aktualizováno 1. července 2020, 11:05

Jedna zahraniční pracovnice ve firmě Vodňanská drůbež z holdingu Agrofert má nemoc covid-19. Příznaky má lehké. V karanténě je nyní devět lidí. Hygienici ve vodňanské společnosti, kde pracuje 590 lidí, otestovali 113 zaměstnanců, výsledky zatím nemají. Výroba omezená není.

O případu dnes informoval regionální Deník. „Potvrzujeme, že u jedné zahraniční agenturní pracovnice ve společnosti Vodňanská drůbež byl prokázán covid-19. Paní má jen mírné příznaky onemocnění. Postupujeme plně v součinnosti s hygieniky a řídíme se jejich pokyny," sdělil mluvčí holdingu Agrofert Karel Hanzelka.

Dodal, že hygienici otestovali pracovníky ze směny, kteří byli s nakaženou v kontaktu. Na výsledky testů firma čeká. „Žádní další pracovníci v tuto chvíli příznaky onemocnění nepozorují. Výroba nebyla nijak omezena," uvedl mluvčí.

Hygienici udělali ve firmě vyšetření v pondělí. Odběrů bylo 113. „Karanténu má jenom ten, kdo byl v blízkém kontaktu s tou pozitivní, to je devět osob. Ostatní mají omezený volný pohyb," řekla epidemioložka krajské hygienické stanice Jitka Luňáčková.

Ředitelka krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová dnes řekla, že hygienici vyšetřili i devět takzvaných blízkých kontaktů nakažené pracovnice včetně rodinných příslušníků. „Ti jsou zatím všichni negativní, nicméně jsou v karanténě a budeme vyšetření opakovat," řekla Kotrbová.

Společnost Vodňanská drůbež má v Česku 1616 zaměstnanců, z toho ve vodňanské provozovně pracuje 590 lidí. Jak vyplývá z výroční zprávy, v roce 2018 měla Vodňanská drůbež prodeje za 5,42 miliardy korun a provozní zisk téměř 180 milionů Kč.


Hygienici otestovali na koronavirus 113 zaměstnanců firmy Vodňanská drůbež z holdingu Agrofert, 112 z nich má negativní výsledky. U posledního z otestovaných budou znát hygienici stav dnes večer. Jedna zahraniční pracovnice ve firmě má covid-19. V karanténě je devět lidí. Informaci dnes dnes řekla ředitelka krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Výroba ve firmě omezená není.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, potraviny, Agrofert Holding, Vodňany, COVID-19, karanténa, Agrofert, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Karel Hanzelka, Vodňanská drůbež, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve firmě Vodňanská drůbež má jedna pracovnice koronavirus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.