Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Roušky v MHD se možná podle Vojtěcha vrátí od října či listopadu

Roušky v městské hromadné dopravě by se podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha mohly znovu nosit od října či listopadu. Ke koronaviru se totiž přidají další respirační viry a později i chřipka. Řekl to dnes při návštěvě firmy Diana Biotechnologies, která vyvinula nový přístroj na testování vzorků na covid-19. Podle ministra bude na podzim kvůli vyloučení jiných nákaz také třeba víc testovat.

„Určitě to bude věc, kterou budeme zvažovat, abychom zabránili šíření infekce v době, kdy tu bude kolovat celá řada dalších respiračních virů, a situace tím pádem bude určitě složitější, než je dnes,“ řekl Vojtěch k možnosti nošení roušek na podzim.

Přesný termín se bude podle něj teprve určovat podle výskytu koronaviru, ale i ostatních infekcí dýchacích cest. Neočekává, že by se roušky znovu nosily i venku. „Ale minimálně roušky v místech, kde se koncentruje větší množství osob a není možné dodržovat žádné sociální odstupy, což je případ přeplněných tramvají a autobusů,“ dodal.

V současné době jsou roušky povinné jen v pražském metru a v MHD v regionech, kde je více nakažených jako v Moravskoslezském kraji nebo nově na Jihlavsku. Dál se musí nosit také v lůžkových zdravotnických zařízeních a domovech pro seniory a také při akcích ve vnitřních prostorách pro více než 100 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vit Hassan

Štítky koronavir, Vojtěch, roušky, podzim, rouška, Adam Vojtěch, městská hromadná doprava, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roušky v MHD se možná podle Vojtěcha vrátí od října či listopadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.