Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

OA, SOŠ a SOU Třeboň: Je důležité studovat to, co vás zajímá a baví

PR článek

Obchodní akademie, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště v Třeboni nabízí vzdělání v atraktivních studijních i učebních oborech. V nadcházejících měsících si určitě nenechte ujít Dny otevřených dveří nebo prezentaci školy na Burzách škol.

V rámci školních vzdělávacích programů se připravují žáci v ekonomických oborech Obchodní akademie a Cestovní ruch. Oba obory jsou čtyřleté a jsou zakončeny maturitní zkouškou.

Dalšími studijními obory uměleckého zaměření jsou Modelářství a návrhářství oděvů a Výtvarné zpracování skla. U těchto oborů konají uchazeči talentové zkoušky, které  v letošním školním roce proběhnou 6. a 7. ledna 2021. Obory jsou zakončeny maturitní zkouškou.

U tříletých učebních oborů mohou zájemci vybírat z oborů Opravář zemědělských strojů, Mechanik opravář motorových vozidel, Ošetřovatel, Sklář – výrobce a zušlechťovatel skla a Výrobce bižuterie a dekorativních předmětů. Obory jsou zakončeny závěrečnou zkouškou, absolventi získají výuční list v daném oboru. Během studia získají žáci oborů Opravář zemědělských strojů a Mechanik opravář motorových vozidel bezplatně řidičské oprávnění skupiny B, C a T  a svářečských průkaz. Absolventi těchto tříletých oborů mohou dále pokračovat ve studiu na naší škole v nástavbovém studiu oboru Podnikání v 2leté denní nebo 3leté dálkové formě.

Studium v oboru Podnikání je zaměřeno na ekonomiku, podnikání, výpočetní techniku, cizí jazyky a je ukončeno maturitní zkouškou.

Škola využívá k teoretické i praktické výuce pracoviště, která jsou vybavena špičkovými technologiemi, tělocvičnou s lezeckou stěnou a squashovou halou. Dojíždějícím žákům jsou k dispozici dva nově zrekonstruované domovy mládeže.

Studenti všech oborů se pravidelně účastní domácích i zahraničních exkurzí (Německo, Itálie, Švýcarsko), výměnných pobytů s našimi partnerskými školami (Slovensko, Itálie, Japonsko, Německo), studentských soutěží (jazykové olympiády, sklářská sympozia, Mladý módní tvůrce,…)

 Na prohlídku školy můžete vyrazit v rámci Dnů otevřených dveří 9. prosince 2020 a 14. ledna 2021.

Ohodnoť článek

Štítky OA, SOŠ a SOU Třeboň, škola, studium, Den otevřených dveří, Třeboň, Střední odborné učiliště, maturita, Itálie, Německo, olympijské hry, Japonsko, Švýcarsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OA, SOŠ a SOU Třeboň: Je důležité studovat to, co vás zajímá a baví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.