Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost OSAM TRADE: Snažíme se držet vysokou laťku, kterou jsme si nasadili

PR článek

Desáté narozeniny letos oslavila českobudějovická společnost OSAM TRADE, která se zabývá vývojem, výrobou, dodávkami a instalacemi energeticky úsporných světelných systémů. Podnikli jsme při té příležitosti rozhovor s majitelem firmy Josefem Škrletou.

Vraťme se na úvod ke kořenům OSAM TRADE… Jak dnes na vznik firmy vzpomínáte?
Byl to poměrně divoký vznik. (úsměv) Technologie LED tehdy teprve pozvolna přicházela, tak jsem to risknul a pustil se do podnikání. Chtěl jsem jít do něčeho nového. Vyrazili jsme na veletrh elektroniky do zahraničí a začali budovat novou firmu. Bez jakékoliv vnější pomoci, jen z vlastních zdrojů.

A jaké byly první krůčky?
LED světla byla absolutně něco nového. Vesměs o nich nikdo moc nevěděl. Vzpomínám si, jak jsme třeba starostům měst a obcí nabízeli LED svítidla pro veřejné osvětlení. Byli skeptičtí. Rozhodli jsme se proto, že jim je zdarma rozdáme, aby je vyzkoušeli. Byla to cesta, díky které jsme získali reference a klienty. Viděli totiž, že světlo svítí s větší intenzitou a za méně peněz. Něco podobného jsme udělali i v průmyslu, kdy jsme firmě zdarma osadili menší dílnu. Když viděli, že to opravdu funguje, udělali jsme pak celou fabriku. Od začátku se nám začalo dařit, snažili jsme se zaplnit nově vznikající prostor na trhu.

Rychle vám ale musela růst konkurence…
Každým dnem vznikaly v republice desítky firem a e-shopů… Není tady ale příliš komplexních firem, jako jsme my.

Jste renomovaná firma, která má stálou klientelu, pracujete po celé republice, dokonce i v zahraničí… Jaké jsou vaše pocity z uplynulých let?
Uteklo to tak rychle, že to ani nevnímám. Deset let je každopádně pro technologii dlouhá doba, je vidět velký skok dopředu, vývoj. Mimochodem sami vyvíjíme technologické možnosti.

Jaká jste ve firmě parta?
Po celé republice zaměstnáváme mnoho lidí. V Českých Budějovicích je jádro firmy, které tvoří základ, nohy, pilíře… Každý má svou roli, zároveň jsme univerzálové, kdy se dokážeme věnovat obchodu i technické věci. Jsme parta kluků, kamarádů, které naše práce baví. Líbí se nám pestrost, kdy neděláme každý den stejné věci. Společně si užíváme úspěchy, prostě máme radost, že to funguje. To mě těší.

Jste společensky odpovědná firma?
Ano. Spolupracujeme například s Arpidou, pomáháme i mládežnickým sportovním klubům. Pomáhat jsme se snažili i na jaře, kdy propukla koronakrize. Nakoupili jsme tisíce respirátorů, které jsme rozdávali domovům pro seniory, nemocnicím, dopravnímu podniku, městům, obcím, technickým službám… Bylo toho hodně.

Dotkla se vás koronakrize?
Nás ne. Meziročně jsme si tvořili rezervy, které jsme teď mohli využít.

Pro koho prioritně děláte?
Pro velké strojírenské firmy, průmyslové haly, města, obce, nemocnice, sportovní haly, hokejové stadiony… Záběr je široký, neděláme však domácnosti, ty nejsou naším cílem. Naší prioritou je, dokázat zabezpečit potřeby v úsporném osvětlení, a to na nejvyšší možné úrovni.

Což znamená, že zařídíte úplně všechno od projektu po instalaci?
Přesně tak. Zákazník se nemusí o nic starat. Zařídíme osvětlení tak, aby splňovalo normy, bylo úsporné, ekologicky šetrné… Postaráme se o všechno.

Hodně zdůrazňujete, že se snažíte dělat co nejkvalitnější práci. Takže u vás vítězí kvalita nad kvantitou?Jednoznačně. Po kvantitě vůbec nejdeme. Chceme mít stoprocentně kvalitní projekty. Je znát, že se to v čase vrací. Když například přijdeme do města, kde uděláme třeba základní školu, tak se stává, že postupně dostáváme zakázky i na další budovy. Zákazníci ví, že je na nás spoleh, proto se vrací. To nás drží nad vodou.

S OSAM TRADE je propojena vaše nová firma SMART TOP. Můžete ji představit?
Zákazníci u nás často poptávají i další technologie. Vědí, že je kolem nás mnoho kvalitních partnerů, zároveň nám důvěřují. Z toho důvodu jsme rozjeli firmu SMART TOP, skrze kterou řešíme další technologie a potřeby zákazníků. Nechtěli jsme to míchat s OSAM TRADE, proto další firma. OSAM TRADE nadále zůstává odborníkem na osvětlení.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky OSAM TRADE, firma, osvětlení, LED světla, Osăm, LED, technologie, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost OSAM TRADE: Snažíme se držet vysokou laťku, kterou jsme si nasadili  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.