Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Adventní trhy v Budějcích nakonec budou. Připraví je Žižkárna

Už to vypadalo, že se České Budějovice budou muset obejít bez adventních trhů. Ty tradiční, na náměstí Přemysla Otakara II., totiž město spolu s pořadatelskou agenturou kvůli současné situaci zrušilo. Nakonec se ale na vánoční stánky těšit můžeme. Trhy se totiž rozhodla uspořádat Žižkárna.

„Jako kulturně kreativní centrum jsme si s myšlenkou uspořádat vánoční trhy pohrávali dřív, než jejich konání v podobě, kterou známe, znemožnila krizová vládní opatření. V prvopočátku jsme dlouho bojovali s pocitem, že trhy nebude možné upořádat vůbec. Situace se od té doby zlepšila, a tak jsme se rozhodli, že trhy, alespoň v omezeném režimu, uspořádáme," uvedl za pořadatele Jiří Krčmář.

Trhy začnou v prostoru bývalých kasáren už v pátek 4. prosince a budou trvat až do 23. prosince. Konat se budou vždy čtyři dny v týdnu, a to ve středu, pátek, sobotu a neděli. Středeční trhy budou od 11 do 21 hodin, zbylé dny budou od 9 do 21 hodin. 

Konání trhů uvítali nejen lidé, ale i prodejci, kteří o to měli podle organizátorů velký zájem. „Myslíme si, že si lidé zaslouží, v této nelehké době, zažít kouzlo Vánoc a my se jim to pokusíme zprostředkovat, jak jen bude v našich silách. Samozřejmě bude vše probíhat za dodržování vládních opatření a po areálu bude dostatek dezinfekce,“ dodal Krčmář.

A na jaký sortiment se mohou lidé těšit? V nabídce nebude chybět keramika, svíčky, dřevěné ozdoby a hračky, jmelí, přírodní kosmetika, ale i vánoční stromky a pestrá nabídka občerstvení. Chybět by neměl ani kolotoč pro děti.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky advent, Vánoce, trhy, Žižkárna, České Budějovice, Náměstí Přemysla Otakara II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blanka Veselá

Proč se nemůže konat ulička,když Magistrát i finančně podporuje Žižkárnu.Proč asi,že?

Středa, 2. prosince 2020, 11:38Odpovědět

Vaclav Vitovec

TO JE ZATIM NEJLEPSI SPRAVA V TOMHLE BORDELU

Neděle, 29. listopadu 2020, 09:24Odpovědět

Adventní trhy v Budějcích nakonec budou. Připraví je Žižkárna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.