Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jindřichův Hradec má vzdělávací a kulturní centrum. Najdete v něm hvězdárnu, muzeum fotografie nebo dům gobelínů

PR článek

Nově vzniklé Vzdělávací a kulturní centrum Jindřichův Hradec, p. o., sdružuje pod jednou střechou hned tři organizace. Vedle Hvězdárny a planetária prof. Františka Nušla je to také Muzeum fotografie a moderních obrazových médií a Dům gobelínů, kulturních tradic a řemesel.

Muzeum fotografie a moderních obrazových médií se ve své činnosti zaměřuje na současnou i historickou fotografii a vytváří především fotografické sbírky a sbírky fotografické techniky. Prostřednictvím výstav seznamuje veřejnost s fotografickou tvorbou nejen domácích, ale také zahraničních autorů, fotografů profesionálních i amatérských. Navíc ve spolupráci s Národním technickým muzeem v Praze postupně buduje rozsáhlou expozici Moc médií. Muzeum je pořadatelem fotografických workshopů pro dospělé, kroužku pro děti a mládež, doprovodného programu k výstavám, koncertů a dalších akcí. Jako malou ochutnávku z jeho výstavní činnosti můžete zhlédnout na youtube kanálu Jindřichohradecké televize v pravidelné smyčce přibližně jednou za hodinu.

V Domě gobelínů, kulturních tradic a řemesel, sídlícím v historické budově pivovaru v samotném centru města, se návštěvníci mohou zapojit do řady rukodělných a řemeslných aktivit pro děti i dospělé. Kromě mnohých výstav      a kulturních akcí je stěžejní pozornost této instituce věnována expozici Marie Hoppe Teinitzerové – zakladatelce textilních uměleckých dílen v Jindřichově Hradci.

Veškeré informace o výši vstupného a otevírací době naleznete na www.mfmom.cz a na www.dumgobelinu.cz.

Ohodnoť článek

Štítky Vzdělávací a kulturní centrum Jindřichův Hradec, Jindřichův Hradec, dům, hvězdárna, kulturní dům, výstava, muzeum, Muzeum fotografie a moderních obrazových médií, František Nušl, Planetárium Praha, řemeslo, Národní technické muzeum v Praze, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichův Hradec má vzdělávací a kulturní centrum. Najdete v něm hvězdárnu, muzeum fotografie nebo dům gobelínů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.