Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Jihočeském kraji byly loni odhaleny pojistné podvody za více než 80 milionů korun

V loňském roce se podařilo Generali České pojišťovně odhalit pojistné podvody za půl miliardy korun. Přes 80 milionů korun odhalili detektivové v Jihočeském kraji. Více podvodů se pokusili lidé spáchat už jen v Praze. Nejvyšší částka byla podle mluvčí pojišťovny Ivany Buriánkové v oblasti majetkového a odpovědnostního pojištění podnikatelů.

Objem odhalených pojistných podvodů v jednotlivých krajích:
1. Praha: 124,3 milionů korun
2. Jihočeský kraj: 82,7 milionů korun
3. Plzeňský kraj: 68,8 milionů korun
4. Moravskoslezský kraj: 50,7 milionů korun
5. Liberecký kraj: 39,4 milionů korun
6. Středočeský kraj: 27,6 milionů korun
7. Olomoucký kraj: 23,9 milionů korun
8. Ústecký kraj: 21,1 milionů korun
9. Královéhradecký kraj: 18,4 milionů korun
10. Pardubický kraj: 17,1 milionů korun
11. Jihomoravský kraj: 12 milionů korun
12. Karlovarský kraj: 6,3 milionů korun
13. Zlínský kraj: 6,2 milionů koru
14. Vysočina: 0,9 milionů korun

Za celý loňský rok byly v celé České republice odhaleny pojistné podvody za půl miliardy korun. Nejvyšší částku odhalili detektivové pojišťovny v Praze, na druhém místě se umístil Jihočeský kraj. „Zde byly odhaleny pojistné podvody za 82,7 milionů korun, což řadí jižní Čechy na druhé místo v porovnání krajů, třetí příčku obsadil Plzeňský kraj, kde odhalené pojistné podvody dosáhly částky téměř 69 milionů korun," popsala mluvčí pojišťovny Ivana Buriánková.

Nejvíce podvodů je podle ní tradičně v oblasti majetkového a odpovědnostního pojištění podnikatelů. V tomto segmentu byly odhaleny podvody za více než polovinu celé částky, tedy 326 milionů korun. „Následují podvody z oblasti autopojištění, kde detektivové naší pojišťovny odhalili podvody za téměř 126 milionů korun. Typické jsou podvody v havarijním pojištění, ale také pokusy o pojistný podvod v oblasti škod na zdraví, které se hradí z povinného ručení," vysvětlila.

Lidé s finančními problémy, hazardní hráči a drogově závislí

O pojistné podvody se podle Buriánkové nejčastěji pokoušejí lidé s finančními problémy, hazardní hráče nebo osoby závislé na návykových látkách. Velmi často se zde ocitá ale i řada bezúhonných občanů, kteří se pokouší navýšit škodu u skutečně vzniklé pojistné události. „Zarážející je, že lidé takové jednání nepovažují za špatné a neuvědomují si, že se tím dopouští trestného činu - pokusu o pojistný podvod,“ uzavřela mluvčí pojišťovny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky pojistné podvody, podvod, finance, pojišťovna, Generali Česká pojišťovna, Jihočeský kraj, Praha, pojištění, Plzeňský kraj, Moravskoslezský kraj, Liberecký kraj, Středočeský kraj, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji byly loni odhaleny pojistné podvody za více než 80 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.