Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj začal zveřejňovat počty pacientů, kteří jsou s koronavirem v jihočeských nemocnicích

Jihočeský kraj začal na své webu zveřejňovat další data týkající se pandemie koronaviru. Lidé tak nově na stránkách najdou počet pacientů, kteří jsou s onemocněním COVID-19 v jihočeských nemocnicích. Informovat se ale mohou i o celkovém počtu potvrzených případů, osob indikovaných k testování, počtu karantén, uzdravených lidí nebo celkovém počtu nakažených.

Na webových stránkách kraje najdou nově lidé kompletní přehled pacientů, kteří jsou v jakékoliv jihočeské nemocnici s onemocněním COVID-19. Aktualizované informace budou zveřejňovány vždy v dopoledních hodinách. „Z tabulek se dovíte aktuální počty hospitalizovaných pacientů ke konkrétnímu dni, počty pacientů na JIP, na umělé plicní ventilaci, na kyslíku nebo na vysokoprůtokové nosní oxygenoterapii. Zdrojem dat je Informační systém infekčních nemocí. Data jsou Jihočeskému kraji pravidelně předávána Ústavem zdravotnických informací a statistiky ČR,“ uvedl David Hocke z kanceláře hejtmana.

Kromě toho se mohou lidé na stránkách také podívat na to, jaký je v Jihočeském kraji celkový počet potvrzených případů nákazy, celkový počet osob indikovaných k PCR testům, počet nahlášených PCR testů, počet vyšetření za uplynulých 24 hodin, počet testů samoplátců nebo počet karantén. Zveřejněna jsou také celková čísla uzdravených, počet úmrtí a aktuální počet nakažených. 

Lidé se mohou o datech informovat jak v rámci okresů, tak i obcí. Zdrojem těchto dat je Krajská hygienická stanice Jihočeského kraje.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky koronavirus, Jihočeský kraj, Krajská hygienická stanice, data, pacient, COVID-19, nemocnice, pandemie covidu-19, Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj začal zveřejňovat počty pacientů, kteří jsou s koronavirem v jihočeských nemocnicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.