Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Krajský úřad rozváží roušky do škol. Ochranné prostředky putují do 288 zařízení

Zaměstnanci Krajského úřadu Jihočeského kraje ve spolupráci s hasiči pokračují v rozvážení roušek do jihočeských mateřských a základních škol a víceletých gymnázií. Do 288 zařízení rozdistribuují více než 763 tisíc kusů ochranných prostředků.

„Již včera proběhl závoz ze skladu Správy státních hmotných rezerv na krajský sklad, kde byly roušky rozděleny do jednotlivých škol po správních obvodech obcí s rozšířenou působností,“ shrnul David Hocke z odboru kanceláře jihočeského hejtmana.

Ve středu od ranních hodin pomáhají krajští hasiči s převozem ochranných prostředků do konkrétních obcí, které je následně budou předávat školám. „Do škol a školských zařízení zřizovaných Jihočeským krajem, MŠMT, do soukromých a církevních škol provedou přímý rozvoz řidiči krajského úřadu,“ dodal Hocke.

Do lavic se v pondělí vrátili žáci prvního stupně základních škol. Prezenční výuku obnovily také speciální školy a znovuotevřely se i školky, zatím ale jen pro předškoláky. Podmínkou prezenční výuky je pravidelné testování. Školy se zatím neotevřely kvůli špatné epidemické situaci na Děčínsku, kde byl termín odsunut o týden.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeský kraj / Radek Šíma

Štítky Jihočeský kraj, školy, roušky, rouška, ochranná pomůcka, krajský úřad, Správa státních hmotných rezerv, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, okres Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský úřad rozváží roušky do škol. Ochranné prostředky putují do 288 zařízení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.