Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějčtí farníci připravili téměř 300 balíčků pro zdravotníky, chtěli jim vyjádřit vděčnost

Dohromady 280 balíčků předalo budějcké Pastorační středisko Krajské nemocnici České Budějovice, která je rozdělila zdravotníkům na odděleních s covidovými pacienty a také pracovníkům očkovacího centra. Balíčky obsahují drobné sladkosti, slané pochutiny, kávu, čaje, džusy, ale i jarní květiny v květináčích.

Jde o drobné dárky, které přinášeli lidé během Svatého týdne do kostelů nebo do kanceláře Pastoračního střediska. Do každého balíčku je přiložen také vzkaz zdravotníkům. „Doufáme, že naše balíčky potěší ty, kteří jsou v první linii boje s pandemií Covid-19. Zdravotníci se obětavě starají o naše nemocné spoluobčany a blízké již celý rok. Práce je to velmi těžká, jak po fyzické, tak po psychické stránce," řekla ředitelka Diecézního centra pro rodinu z Pastoračního střediska Biskupství českobudějovického Martina Fürstová.

Sama má zkušenosti z covidového oddělení. "Mám s tím i vlastní zkušenost, protože od listopadu pomáhám o víkendech v nemocnici v Jindřichově Hradci jako zdravotní sestra. Velmi dobře víme, že lidé si služby zdravotníků velmi váží a dali jsme jim možnost, aby svou vděčnost vyjádřili také něčím hmatatelným. Proto jsme během Svatého týdne v českobudějovických farnostech zorganizovali akci Balíčky pro zdravotníky," dodala Fürstová.

Inspirací Pastoračnímu středisku bylo Hnutí Fokoláre – Dílo Mariino v Praze, které spojilo tři farnosti a prostřednictvím vybraných balíčků vyjádřilo vděčnost zdravotníkům v nemocnici Motol. V Českých Budějovicích si organizaci na svá bedra vzalo Pastorační středisko, ke kterému se připojilo Hnutí Fokoláre, děkanství u sv. Mikuláše, farnost u sv. Jana Nepomuckého, salesiánská farnost u sv. Vojtěcha, společenství věřících při Růženeckém kostele, kostele Božského srdce Páně a kostele sv. Josefa.

Stejnou akci zorganizovali také farníci v Zubčicích, odkud darované balíčky putovaly do nemocnice v Českém Krumlově a v Lomnici nad Lužnicí.

Ohodnoť článek

Foto archiv Pastoračního střediska BCB

Štítky České Budějovice, farnost, Pastorační středisko, farníci, zdravotnický pracovník, kostel, Hnutí Fokoláre, Diecézní centrum pro rodinu, Nemocnice Jindřichův Hradec, Jan Nepomucký, Fakultní nemocnice v Motole, Nemocnice Český Krumlov, a.s., Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí farníci připravili téměř 300 balíčků pro zdravotníky, chtěli jim vyjádřit vděčnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.