Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Anubis hledá novou rodinu. Je to unikátní pes s charakterem, který miluje procházky

Novou rodinu budeme tentokrát hledat pro Anubise, argentinskou dogu, která byla na začátku července odebrána z nevhodných podmínek chovatelce na Jindřichohradecku. Má toho za sebou hodně, hledá proto páníčka, který mu bude vůdcem a bude ho brát na procházky, kterých si zatím moc neužil.

Anubis je velmi charakterní, unikátní a jedinečný pes. Je kontaktní, mazlivý, hravý a hodný. Je v něm moře vnitřní síly a zcela čisté energie. „Anubis zažil v životě něco neobvyklého. Něco, co patří spíše do života vlků, než psů. Byl vůdcem obrovské smečky, vlastní 21členné rodiny. Takový styl života přináší velkou zodpovědnost a nežil v lehké roli. Mělo to své benefity, ale i úskalí, což formovalo jeho osobnost. Musel řešit hádky mezi syny, usměrňovat hašteření fen a chránit svoji rodinu. Je to pes, který je a vždy bude vůdcem, zodpovědným a rozvážným. Vždy bude o krok napřed, hlídat nebezpečí, vyhodnocovat situace a jednat, bude-li třeba,“ popisuje jeho dosavadní život Zdenka Fürst z táborského útulku.

Miluje procházky, kterých se mu v minulosti moc nedostávalo. Velmi rychle se podle útulku naučil užívat si je v klidném tempu a s člověkem na konci vodítka neválčí. „Celkově je to pes, který hledá řešení a nechce vyvolávat žádné konflikty. Chrání si však svého psovoda-smečku a sleduje okolí. Podezřelé bruslaře, hlučná auta nebo cizí psy,“ vysvětluje Zdenka.

Anubis je očkovaný, čipovaný, ošetřený proti vnějším a vnitřním parazitům. Jelikož se jedná o jedince nevhodného do chovu, bude podmínkou adopce jeho kastrace po adaptaci v nové rodině. Přeci jen potomků už má Anubis opravdu více než dost.

Jaký domov hledá?

Na procházku rád vyrazí skoro s každým, ale samozřejmě hlubší vztah a porozumění buduje postupně. „Není to pes na nějaké složité tríčky a blbiny, ale poslušnost s novými majiteli bude dohánět a pilovat rád. Do toho pořádná dávka výletů, turistiky, válečky s páníčkem na gauči nebo dece a bude šťastný,“ popisuje Zdenka Fürst.

Co se týče vztahu k jiným psům, svou smečku má rád, jiné psy ne. Mohl by do adopce s některou z fen, která přišla od předchozí majitelky s ním, ale nutné to není. Stejně jako by bylo reálné, ho seznámit s jinou, podobně velkou fenkou, ale chtělo by to čas. „K jiným zvířátkům se bohužel nehodí. S dětmi nemá problém, ale je to velký pes, který by ocenil spíše většího parťáka s rozumem než ulepené batole. Hodí se do bytu nebo domu s přístupem dovnitř. Je to pes kontaktní, který nechce být sám, ale součástí rodiny. Tedy nehledá život na zahradě v kotci,“ dodává Zdenka.

Máte-li o Anubise zájem, pošlete na e-mail utulek@tstabor.cz základní informace o vás – nacionále, kontakt, adresu, kde by Anubis bydlel, důležité informace o své rodině, dětech, dalších zvířatech, zázemí a zkušenostech se psy. Na e-mail vám z útulku odpovíme, zavolají a domluvíte si první seznamovací návštěvu. Případně můžete volat na telefon 778 465 467.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Radek Havlíček, Útulek Tábor

Štítky hledáme páníčka, kočičí okénko, Tábor, Anubis, pes, rodina, okres Jindřichův Hradec, argentinská doga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anubis hledá novou rodinu. Je to unikátní pes s charakterem, který miluje procházky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.