Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Provozovatelé jihočeských venkovních bazénů evidují propad návštěvnosti

Navzdory zhoršené kvalitě vody v přírodních nádržích mají jihočeské venkovní bazény nízkou návštěvnost. Je to podle zástupců těchto zařízení zejména kvůli nutnosti splnit při vstupu na sportoviště podmínky bezinfekčnosti. I přes každoroční srpnový nárůst podle ankety návštěvnost letních bazénů podprůměrná.

Zájemci o vstup na bazén musí splnit jednu z podmínek bezinfekčnosti, tedy PCR nebo antigenní test, potvrzení o prodělané nemoci, anebo mít dva týdny od druhé dávky očkování. Toto omezení ale mnoho lidí odrazuje. "U nás je návštěvnost o čtvrtinu nižší,“ řekla vedoucí bazénu v Jindřichově Hradci Marcela Kůrková. Loni se tam přišlo v prvním prázdninovém měsíci vykoupat kolem 23 tisíc lidí, letos je to téměř o 6000 návštěvníků méně.

Prokázání se formou potvrzení je zásadním důvodem nižšího zájmu o letní bazén i v Českých Budějovicích. Červencová návštěvnost tam klesla o polovinu proti loňskému roku, z více než 14 tisíc na letošních 7500 návštěvníků. "Lidi přijdou na pokladnu, zjistí, co musí mít a zase odejdou,“ popsal ředitel sportovních zařízení Tomáš Novák. Podle něj se počet návštěvníků odvíjí, mimo koronavirus, spíše od počasí než od horší vody v rybnících. „Kdyby bylo 32 stupňů Celsia, tak je tu tisícovka lidí denně,“ doplnil Novák.

Podobná je situace ve venkovním areálu bazénu v Táboře. Podle jednatele Tělovýchovného zařízení města Tábora Jana Bendy ale ani dobré počasí nepokryje ztrátu, kterou v letošním roce zapříčinila opatření proti koronaviru. "V pěkných dnech evidujeme poloviční nebo dvoutřetinovou návštěvnost toho, co bylo před covidem," uvedl Benda. V minulých letech chodilo v létě za příznivého počasí do táborského bazénu 1000 lidí denně, letos je to v průměru kolem 600.

Hygienici v Jihočeském kraji zakázali na konci července kvůli sinicím koupání na Podolsku. Zhoršená kvalita vody je v lipenské přehradě u Horní Plané a v rybníku Hejtman na Jindřichohradecku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bazén Jindřichův Hradec

Štítky ČR, rekreace, koronavirus, počasí, bazény, Jihočeský, bazén, COVID-19, Tomáš Novák, Jan Benda, Jindřichův Hradec, České Budějovice, sportoviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provozovatelé jihočeských venkovních bazénů evidují propad návštěvnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.