Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Amon je srdcař, který miluje lidskou pozornost. Najde nový domov?

Tento týden budeme hledat nový domov pro deset měsíců staré štěně argentinské dogy. Stejně jako Anubis, o kterém už jsme psali, i Amonek pochází od chovatelky z Jindřichohradecka. Je to srdcař, který miluje lidskou pozornost. Miluje mazlení a je velmi učenlivý a citlivý.

Amonek je odrostlé štěňátko, klučík ve věku 10 měsíců, syn Anubise a Eset. „Amonek se po příjezdu k nám hodně bál, nejvíce ze svých brášků, zalézal před námi do boudičky a nechtěl mít s novým světem nic společného. Trvalo to ale jen nepatrnou chvíli a pak zjistil, že všechno je jinak, že může zapomenout na prožitý život, na hrůzy utrpení, že už nemusí mít strach, že už nebude mít nikdy žízeň ani hlad. A vyloupl se, vyloupl se do úžasného pana psa, do pravého syna svého božského otce,“ popisuje začátky v útulku Zdenka Fürst.

Amonek je srdcař, milovník člověka, pro kousek lidské pozornosti by se roztrhal. Miluje mazlení a pusinkování. Je velmi učenlivý, tvárný a citlivý. V milujících, pečujících a důsledných rukách se z něj stane dokonalý pes.

Je kompletně očkovaný, ošetřený proti vnějším i vnitřním parazitům a označený mikročipem. Je zcela připraven vydat se na svou novou životní cestu. Podmínkou adopce je kastrace po aklimatizaci v novém domově.

Jaký domov hledá?

Amon by rád bydlel v rodinném domku se zahradou, ale s přístupem dovnitř, aby byl doma s páníčky, v jejich přítomnosti. Hledá aktivní páníčky, kteří budou navštěvovat psí školu a podnikat procházky a výlety. „Pro svou neohrabanost se nehodí k malým dětem, vztah k jiným zvířátkům nemáme ozkoušen. Amon může odjet s některým ze svých argentinských spoluobyvatel útulku. Po zodpovědném seznámení by mohl odejít do adopce k jiné psí ségře či bráchovi,“ popisuje Fürst.

Máte-li o Amonka zájem, pošlete na e-mail utulek@tstabor.cz základní informace o vás – nacionále, kontakt, adresu, kde by Amon bydlel, důležité info o své rodině, dětech, dalších zvířatech, zázemí a zkušenostech se psy. Případně volejte 778 465 467.

Další informace o Amonovi a adopci najdete na webových stránkách útulku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Radek Havlíček, Útulek Tábor

Štítky hledáme páníčka, psí okénko, Tábor, útulek, domov, Amon, okres Jindřichův Hradec, ESET, adopce, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Amon je srdcař, který miluje lidskou pozornost. Najde nový domov?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.