Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nový Nissan Qashqai kombinuje to nejlepší z elektrického i spalovacího motoru  

PR článek

Začátkem letošního roku představil Nissan novou generaci svého nejprodávanějšího modelu v Evropě. Nový Qashqai překvapil především motorovou výbavou. Nissan se totiž rozhodl skončit s dieselovými variantami a vsadil na budoucnost. Legendární crossover je tak vybaven hybridním motorem s vlastnostmi, jež si berou to nejlepší z elektromobility i spalovacích motorů.

Japonský výrobce si do následujících let stanovil ambiciózní plán. V rámci širší strategie si dává za cíl prodávat do roku 2024 v Evropě až 50 % vozů s elektrifikovaným pohonem.

Vlajkovou lodí automobilky v Evropě je v poslední dekádě bezesporu model Qashqai. Při uvedení třetí generace tohoto ikonického crossoveru proto vsadil Nissan na řešení budoucnosti: řidičům nabízí dvě řešení hnacího ústrojí – flexibilní a efektivní zážehový motor o objemu 1,3 litru s technologií mild hybrid a v evropské premiéře uvedený inovativní systém elektrického pohonu Nissan e-POWER. 

Výkon plný nadšení

Mild-hybridní systém je vybaven výkonnou lithiovou baterií, jež uchovává energii získanou během brzdění. Motor se pak díky této uložené energii může při nízké rychlosti (pod 30 km/h) vypnout nebo zastavit, čímž šetří palivo a celkově snižuje emise CO2. 

„Na výrobu dveří, kapoty a blatníků navíc výrobce použil hliník. Vůz je díky tomu výrazně lehčí a zároveň výkonnější,” říká Michal Hrubý, majitel budějckého autosalonu HS AUTO s.r.o., jediného autorizovaného prodejce Nissan v jižních Čechách.

Součástí Mild hybridního systému je renomovaný 1,3litrovým benzínový motor DIG-T představený v modelu Qashqai v roce 2018. „Jízda pouze spalovacím motorem umožňuje při zpomalování rekuperovat energii a ukládat ji do lithium-iontové baterie. Uložená energie PAK poskytuje řidičům znatelnou výhodu formou dodatečného točivého momentu,” popisuje Michal Hrubý.

Okamžitá odezva

Druhá motorová verze je založena na systému e-POWER, jež přináší okamžité vzrušující lineární zrychlení podobné těm u elektromobilů. „Kola modelu Qashqai s pohonem e-POWER plně pohání elektromotor, díky čemuž dochází k okamžitému zrychlení a zároveň dokonale tiché jízdě," popisuje majitel autosalonu.

„Oproti klasickým hybridním vozům, které na pohon kol využívají benzínový motor, generuje zážehový motor u pohonu e-POWER elektrickou energii a dobíjí baterii, čímž zajišťuje dobrý dojezd a tichý výkon," dodává.

Přesvědčte se sami

O výjimečných jízdních vlastnostech nového Nissanu Qashqai se podle Michala Hrubého může přesvědčit každý řidič sám. Stačí se objednat na webových stránkách budějckého prodejce a přijet si okusit technologii budoucnosti na vlastní kůži.

„Rádi věnujeme náš čas každému, kdo bude mít zájem. Projdeme si spolu auto, představíme veškeré možnosti výbavy, které výrobce nabízí,” popisuje Michal Hrubý. „A především si ho mohou zájemci vyzkoušet. Nejlepší referencí nového Qashqaie je už jen samotná jízda v něm,” uzavírá prodejce.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky hs auto, Nissan Qashqai, hybridní motor, Nissan, spalovací motor, Evropa, zážehový motor, energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový Nissan Qashqai kombinuje to nejlepší z elektrického i spalovacího motoru    |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.