Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Arnošt Petráček překonal světový rekord a z Tokia odváží stříbrnou medaili

, aktualizováno 3. září 2021, 11:36

Jihočeský plavec Arnošt Petráček si v plavání na znak na 50 metrů odváží stříbrnou medaili. Na hrách v Tokiu, kde obhajoval zlatou medaili z Rio de Janeira, nestačil na ruského sportovce Romana Zhdanova. Oba plavci překonali dosavadní světový rekord.

Rodák z Písku si nejprve v rozplavbě připsal paralympijský rekord, který stanovil na čas 41:75. „Ještě teď tomu nemohu uvěřit," vzkázal Arnošt Petráček fanouškům na svém oficiálním facebookovém profilu.

Finále ale nakonec vyhrál ruský sportovec Roman Zhdanov, který Petráčka v napínavém finále překonal a určil nový světový rekord díky času 40:99. Jihočech si připsal čas 41:26 a z Tokia si domů odváží stříbrnou medaili. Oba plavci ve finále překonali dosavadní světový rekord. 

Třicetiletý plavec se poprvé účastnil Letních paralympijských her v roce 2008 v Pekingu. Závodil také v Londýně a v roce 2016 v Riu de Janeiru, kde v plavání na znak na 50 metrů zvítězil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv ČPS, foto Luděk Šipla

Štítky rekord, Arnošt Petráček, Tokio, stříbrná medaile, plavec, Rio de Janeiro, paralympijské hry, Roman Zhdanov, Londýn, Peking

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Arnošt Petráček překonal světový rekord a z Tokia odváží stříbrnou medaili  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.