Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Veteránskou South Bohemia Classic pojede 160 posádek. Nejstarší vůz je z roku 1933

Dvanáctý ročník South Bohemia Classic se do historie zapíše jako rekordní. Mezinárodní setinové rallye klasických vozidel se v září zúčastní až 160 posádek z několika evropských zemí. Letošním ambasadorem je žokej Josef Váňa.

Trasa oblíbeného motoristického podniku jako obvykle doznala oproti minulým letům několika výrazných změn. Účastníci se podívají do jim stále ještě nepoznaných lokalit jižních Čech, zajímavým zpestřením potom bude projížďka po klikatých příhraničních silničkách se zastávkou v nejstarším pivovarnickém městě Rakouska. Weitra bude všechny soutěžící hostit během sobotního oběda.

Jako první vyrazí na 502 kilometrů dlouhou trasu dvoudenní soutěže Tatra 87 (1948) pilotovaná Janem Niewaldem, která bude mít stejně jako dalších devět aut z čela startovní listiny za sebou téměř 700 kilometrů v rámci dálkové rallye Bohemia Classic. Nejstarším vozidlem na startu by měl být Wolseley Hornet Special "Red Henry" vyrobený v roce 1933. Za jeho volant usedne Martin Wendsche.

Josef Váňa pojede v kabrioletu Škoda Felicia

Ambasadorem letošní South Bohemia Classic je osminásobný vítěz Velké pardubické, legendární dostihový žokej Josef Váňa, jenž na dveřích kabrioletu Škoda Felicia (1961) poveze startovní číslo 27.

Nabité startovní pole slibuje skvělou podívanou. Diváci se můžou těšit na legendární i méně známé značky – jmenujme například Jaguar, MG, Mercedes-Benz, Austin Healey, Chevrolet, Porsche, De Tomaso, Škoda, Tatra, DeLorean, Ferrari, Cadillac, Buick, Dodge, Alfa Romeo nebo Triumph. Prostě co kus, to klenot!

XII. South Bohemia Classic 2021 odstartuje v pátek v 16:30 na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. a trasa vede přes Holašovice, Vodňany či Prachatice. Po návštěvě centra Českého Krumlova zavítají posádky poprvé do hlavního dějiště soutěže, Hotel Resortu Relax v Dolní Vltavici. Během sobotní etapy veteránisté pojedou kolem Lipna, přes Rakousko a podívají se také do Novohradských hor. Vrcholem programu jihočeské motoristické akce bude Grand Prix Kaplice.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Skřivánek

Štítky South Bohemia Classic, veteráni, rallye, Josef Váňa, Rakousko, Škoda Felicia, Mercedes-Benz, Ferrari, Porsche, Chevrolet, Alfa Romeo, Velká pardubická, Jaguar Cars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veteránskou South Bohemia Classic pojede 160 posádek. Nejstarší vůz je z roku 1933  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.